‘Bakanları kapalı kapılar ardına koydunuz ya, helal olsun size’

‘Bakanları kapalı kapılar ardına koydunuz ya, helal olsun size’
23 Mayıs 2021 09:30

Cumhurbaşkanlığı sistemine göre bakanlar Meclis Genel Kurulu’na sadece bütçe görüşmelerinde ve talep olursa bilgilendirme kapsamında konuşma yapmak için girebiliyor.

 

 

Bakanlar bu konuşmalarda da Meclis Başkanı ya da Başkanvekili içeri davet etmeden önce Genel Kurul salonuna giriş yapamıyor. Gazete Duvar’da yer alan habere göre geçtiğimiz hafta İsrail’in Kudüs’e saldırıları ve Filistin’deki gelişmeler konusunda bilgilendirme için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Meclis’teydi. Meclis Başkanvekili bu konuda talebi açıkladı, daha sonra “yürütme adına konuşmalarını yapmak üzere Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu Genel Kurula davet ediyorum” dedi.

 

 

Genel Kurul salonu dışında adının anons edilmesini bekleyen Bakan Çavuşoğlu da bu davetin ardından içeri girerek konuşmasını yaptı.

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaşanan bu manzaraya tepki gösterdi, “Bakanları kapalı kapılar ardına koydunuz ya, helal olsun size be! Gelip oturamıyorlar, görüyorsunuz. Böyle sistem mi olur ya!” diye seslendi.