Bakan Şahin'den istihbarat açıklaması

Bakan Şahin'den istihbarat açıklaması
31 Ekim 2012 09:48

İçişleri Bakanı Şahin, 29 Ekim yürüyüşünü yasaklatan ”İstihbarat” için ” İstihbarat alındı ama gerçekleşmedi, istihbaratlar her zaman yüzde 100 doğru çıkmaz” dedi.
 
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 29 Ekim yürüyüş ve mitingine izin verilmeme gerekçesi olan ”İstihbarat” için ”İstihbarat alındı ama gerçekleşmedi, istihbaratlar her zaman yüzde 100 doğru çıkmaz” dedi.
 
Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila’ya konuşan Şahin ”Yürüyüş öncesinde provokasyon istihbaratı alındığı ve bu nedenle izin verilmediği açıklandı. Ancak yürüyüşte böyle bir olay olmadı. ” dedi.
 
Nasıl bir istihbarat alınmıştı? Nereden alınmıştı?

”Provokasyon olacağıyla ilgili istihbarat alınmıştı. Ancak istihbarat gerçekleşmedi. İstihbarat her zaman yüzde 100 doğru çıkmaz. İstihbaratta 9 oyun vardır, derler. Ama siz riske atamazsınız. Zaten 10 bini aşan bu tür yürüyüşlerde biz her zaman provokasyon riskini dikkate alırız. Bunu gözardı edemezsiniz, tedbir almak zorundasınız. Patlayıcı olabilirdi, silahlı eylem olabilirdi ve böylece büyük topluluk içinde izdiham çıkabilirdi, insanlar ezilebilirdi. 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatlarını kaybedenlerin çoğu kargaşa, izdiham içinde ezilenlerdir. Bunu unutmamak gerekir.”