Bakan Ergün'den 'sızma' açıklaması: Yol kazası

Bakan Ergün'den 'sızma' açıklaması: Yol kazası
1 Mart 2013 13:45

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İmralı görüşme notlarının basına sızmasıyla ilgili olarak, “Giderken bir takım yanlışlar oldu diye ‘Ha iyi ki bu yanlışlar oldu. Biz bunu istismar edelim’ demenin hiçbir faydası yok. Yol kazaları olur. Riskli bir yol” dedi.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere karayoluyla Tekirdağ’da gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ü Vali Ali Yerlikaya karşıladı. Vali Yerlikaya’yı makamında ziyaret eden Bakan Ergün’e, AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da eşlik etti. Valilik ziyareti sırasında gazetecilerin İmralı görüşme notlarının basına sızmasını hatırlatmaları üzerine Bakan Ergün, sürecin riski bir yol olduğunu ifade ederek, tüm tarafları ve muhalefeti soğukkanlı olmaya davet etti.

 

Bakan Ergün, “Giderken bir takım yanlışlar oldu diye ‘ha iyi ki bu yanlışlar oldu. Biz bunu istismar edelim’ demenin hiçbir faydası yok. Yolda giderken birtakım yanlışlar da olabilir. Yol kazaları olur. Riskli bir yol. Dümdüz bir yol değil. Yolda tuzaklar var. Bazen belki birisi tuzağa düşecek. Ama o tuzağa düştü diye kimse sevinmemesi lazım. Tutup o tuzağın bertaraf edilmesi için el birliği ile hareket edilmesi lazım. Meseleler ancak böyle çözülür. Bir çözüm süreci yürüyor. Yolda giderken bir takım sıkıntılar da meydana gelebilir. Herkes söylediğine, yaptığına dikkat ederse, bu süreci en az zararla atlatırız” dedi.
 

MUHALEFETE ÇAĞRI
 
Barış sürecinde muhalefete ve sürecin taraflarına çağrıda bulunan Bakan Ergün, karmakarışık uluslararası olmuş sorunu çözmek için herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. bakan Ergün, “Herkesin daha dikkatli konuşması gerekiyor. Muhalefetin de daha dikkatli konuşması gerekiyor. Bir şey duyduğun zaman hemen o lafın üzerine atlaman gerekmiyor. Herkesin ağzına geleni söylemesinin alemi yok. Mesele üzüm yemek. Mesele bu problemi çözmek. Bu problemi çözerken herkes titiz davranırsa, herkes dikkatli davranırsa, herkes söylediğine dikkat ederse, bu işten derdi olan da olmayan da, bu işten yara alanda almayanda itinalı olması halinde olay çözülür” diye konuştu.
 
“SUİSTİMALİN FAYDASI OLMAZ”

 
Barış sürecinde suistimallerin kimseye bir fayda getirmeyeceğini belirten Ergün, sözlerin şöyle sürdürdü:
 
“Bunlar hiç kimsenin suistimal etmemesi gereken konular. Suistimalin kimseye faydası olmaz. Kimse bu işlerin çözülmemesinden bir menfaat sağlayamaz. Sadece Türkiye’nin düşmanları sevinir buna. Bu problemlerin devam etmesine Türkiye’nin düşmanları sevinir. Memleketini seven hiçbir insan bu problemin devam etmesinin isteyemez. Çözüm süreçlerinin tıkanmasında medet umamaz. Bunu yaparsa herkes yanlış yapmış olur. Bu işlerin tıkanmasını beklemek hiç kimsenin menfaatine değildir.”

 
Valiliğin ardından Tekirdağ Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç’ı ziyaret eden Bakan Ergün, buradan Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin
 
yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Bakan Ergün Cuma namazını da Hürriyet Mahallesi’ndeki Omsalı Camiinde kıldı.
 
Bakan Ergün, öğleden sonraki programında Tekirdağlı işadamları ve sanayicilerle bir araya gelerek şehirden ayrılacak.