Bağış: Bütün Avrupa Birliği ülkeleri çözüm sürecini önemsiyor

Bağış: Bütün Avrupa Birliği ülkeleri çözüm sürecini önemsiyor
21 Şubat 2013 09:28

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bütün Avrupa Birliği ülkeleri çözüm sürecini, terör örgütünün silah bırakma sürecini, Türkiye’nin iç huzurunun artma sürecini önemsiyor. Bu sürecin adına başka şeyler koymayalım. Bunun adı çözüm sürecidir” dedi.

 

 

 

Temaslarda bulunmak üzere Paris’te bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün yaptığı görüşmeleri değerlendirerek sorularını yanıtladı. Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Bernard Cazeneuve ile çalışma kahvaltısında bir araya geldiğini anlatan Bağış, şöyle dedi:

 

 

 

 

 

 

“Kendisiyle Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini ve özellikle önümüzdeki dönemde açmaya çalıştığımız 22 bölgesel kalkınmalar faslının detaylarını konuştuk. Diğer fasıllarla ilgili görüşlerimizi paylaştık. Türkiyenin AB sürecinde yeni heyecana olan ortak kararlılığımızı vurguladık. Fransa uzun bir aradan sonra Türkiye ye uyguladığı engellerden bir tanesini başlangıç olarak kaldıracağını ilan etmişti. Bu günde o engelin kalkması ile faslın açılmasına yönelik adımları değerlendirme imkanımız oldu. Aynı zamanda Cazeneuve ile Türkiye Fransa arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımları değerlendirdik.”

 

 

 

 

 

 

Bakan Bağış, Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls ile yapılan görüşmede Türkiye’nin AB süreci, terörle mücadelede işbirliğinin önemi ve Türk vatandaşlarına uygulanan haksız vizelerin kaldırılmasına yönelik atılacak adımların görüşüldüğünü belirtti.

 

 

 

“BÜTÜN AB ÜLKELERİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÖNEMSİYOR”

Bakan Bağış, Fransa’nın, İmralı sürecini önemseyip-önemsemediği sorulunca, “Bütün Avrupa Birliği ülkeleri çözüm sürecini önemsiyor. Terör örgütünün silah bırakma sürecini önemsiyor.Türkiye’nin iç huzurunun artma sürecini önemsiyor. Bu sürecin adına başka şeyler koymayalım. Bunun adı çözüm sürecidir.”

Bakan Bağış, daha sonra Yahudi çatı kuruluşu CRIF’in Başkanı Richard Prasquier ile bir araya geldi