Babacan: Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayacağız

Babacan: Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayacağız
16 Mayıs 2023 07:19

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimin ilk turunun sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayacağız. Düştüğümüzde değil vazgeçtiğimizde kaybederiz. 28 Mayıs’ta tüm Türkiye kazanacak” dedi.

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabında saat 20.56’da “‘Toparlanın, gitmiyoruz’. Elbette :) 21:30’da burada görüşmek üzere.” paylaşımı yaparak açıklama yapacağını belirtti.

 

 

“MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZIN OYLARIYLA SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI”

 

 

Sandık başına giden vatandaşlara ve sandık görevlilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Babacan şu ifadeleri kullandı:

* “Elbette temennim, dün akşam cumhurbaşkanımızla seçmeyi sağlamaktı. Ancak milyonlarca vatandaşımızın oylarıyla seçim ikinci tura kaldı ve 28 Mayıs’ta süreç nihayete erecek. 28 Mayıs’ta yeniden sandık başında olacağız. Demokrasi, emek, sabır, özen ister. 13 gün sonra yine aynı heyecan, aynı umut ve aynı mutlulukla sandık başına gideceğiz. 28 Mayıs seçimlerinin şimdiden ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

OY KULLANMAYAN SEÇMENE VE GEÇERSİZ OYLARA DİKKAT ÇEKTİ

 

 

* Önümüzdeki 13 gün çok çalışacağız. Sokak sokak, ev ev, dağ bayır hiç fark etmez, çok çalışacağız. Ulaşamadığımız kapıları çalacağız, girmediğimiz mahallelere gireceğiz. Unutmayalım, ilk turda oy kullanmayan yaklaşık 8,5 milyon vatandaşımız var. Yaklaşık 1 milyon oy ise geçersiz sayıldı. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark ise sadece 2,5 milyon civarında. Biz ortak adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’na ilk turda oy vermeyen vatandaşlarımızı da dinleyeceğiz. Bir kere değil, 10 kere konuşacağız.

 

 

“28 MAYIS AKŞAMI SAYIN KILIÇDAROĞLU İNŞALLAH 13. CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAKTIR”

 

 

* Hangi mahalle olursa olsun, kaygıları olan, normalleşmeyi isteyen tüm vatandaşlarımızı anlayacağız. Bu yolda Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir an dahi yalnız bırakmayacağız. Yan yana, omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Endişeye mahal yok. Milletimiz her zaman demokrasiyi sandıkla güçlendirmiştir, yine güçlendirecektir. 28 Mayıs akşamı Sayın Kılıçdaroğlu İnşallah 13. Cumhurbaşkanımız olacaktır.