Aylin Kotil, dün patlama olan Kazancı Yokuşu’nda vatandaşları ziyaret etti

Aylin Kotil, dün patlama olan Kazancı Yokuşu’nda vatandaşları ziyaret etti
18 Şubat 2014 12:30

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil, dün patlamanın meydana geldiği Kazancı Yokuşu’nda vatandaşları ziyaret etti.

 

 

Taksim Kazancı Yokuşu’na gelen CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil, dün patlamada zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret etti. Patlamanın meydana geldiği binanın bitişiğindeki bir daireye giren Kotil, burada evleri hasar gören bir aileyle sohbet etti. Ailenin sorunlarını dinleyen Aylin Kotil, “Ben bunu seçim kampanyaları başlamadan önce söylüyordum. Bölgede bir devlet hastanesi yok. Acilen bir durumun çözülebileceği bir hastanemiz yok. İstiklal Caddesi’nde bile biri ayağını burksa ya Okmeydanı’na ya da Şişli Etfal’e gidecek. Kaldı ki bu kadar önemli ve vahim bir durumda düşün ki hasta Kartal’a (devlet hastanesi) gitmek zorunda kalmış. Taksim İlk Yardım Hastanesi duruyor. Tadilatta diyorlar. Yapılacak deniyor. Ancak bir tadilat belirtisi yok. Bölge çok kıymetli bölge. Orayla ilgili farklı planları var. Burada yapılmak istenen başka bir şey daha var. Bölge kentsel dönüşüm adı altında insanlardan uzaklaştırılıp ofisleştiriliyor. Ofisleştirilip insan olmadığı için hastaneye ihtiyaç yok noktasına getirmeye çalışıyorlar. Ama burada en önemli şey, bu kadar insan var. Bu kadar ziyaretçi geliyor buraya. Acilen bir devlet hastanesinin burada hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Bir gazetecinin ‘olayın sebebi tüp olarak açıklandı. Sizde başka bir bilgi var mı?’ sorusuna Kotil, “Birkaç kişiyle konuştuk farklı şeyler var. Ama o bilgiler bir incelensin ondan sonra tekrar konuşuruz” diye cevap verdi.

 

SOKAKTA DOLAŞTI

 

Patlamanın yaşandığı sokakta dolaşan Kotil, mahellede oturan İngilizce öğretmeni Gözde Seyis ile de sohbet etti. Seyis, dün Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a “Bize tüp patlaması dediniz.’ Biz buna inanmıyoruz, mahkeme tespit raporu yaptıracağız, ‘Madem böyle bir şey dediniz. Bununla ilgili temel bilgilendirme yapılacak mı” diye sorduğunu kaydetti. Seyis, Demircan’ın ise “Biz bu konuyu şu an konuşmayalım” dediğini söyledi. Aylin Kotil de öğretmen Gözde Seyis’in söylediklerine karşılık “Hukukçu arkadaşımız burada. Size yardımcı olacaklar. Telefonlarınızı verin. Bütün hukuki işlemleri sizin adınıza yapacaklar” dedi. Oğlu Ömer Sarıgül’ün de eşlik ettiği Kotil, ziyaretlerinin ardından olay yerinden ayrıldı.