Aydın'a Kurucular Kurulu desteği

Aydın'a Kurucular Kurulu desteği
24 Ekim 2012 12:27

MHP kurucusu avukat Faruk Evirgen, Kurucular Kurulu olarak 4 Kasım’da yapılacak olan MHP Olağan Büyük Kongresi’nde Koray Aydın’a tam destek vereceklerini açıkladı.
 
Evirgen, yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin Türkiye’yi yönetmek için kurulduğunu belirterek, “MHP sadece Ege ve Akdeniz’de birkaç il yada bölge partisi olarak bölgesel milliyetçilik yapmak için kurulmadı. Biz bu partiyi kurduğumuzda hedef Türkiye ve Türk İslam dünyasını yönetmekti” dedi. Evirgen, açıklamasında şöyle dedi:
 
“Geldiğimiz noktada 15 yıl içersinde partiyi küçültmekten başka bir işe yaramayan bir zihniyet fikriyatın üzerindeki mirası tüketmiştir. Yeni dönem için herkesin çok çalışması lazım. Değişim olacak. Değişim sloganı 2009 Kongresinde tetiklenmişti. Şimdi olgunlaşmıştır. Koray Aydın bütün delege tarafından sahiplenmelidir. Delegenin meseleye MHP açısından büyük değişim olarak bakması gerekmektedir. Bu manada tüm delege Kongre de desteğini değişimden yana koyarak Koray Aydın’ın arkasında durmalıdır. AKP Bahçeli’nin meyvesidir. MHP muhafazakar kimliğinden uzaklaşmayıp kutsal değerlerine sahip çıkmayı becerebilseydi bugün AKP diye bir parti olmayacaktı. Bugünkü Türkiye resminin tek sebebi Devlet Bahçeli ve onun muhafazakarlığa karşı olan hasmane tutumu olmuştur.”