'Avrupa bize yalvaracak'

'Avrupa bize yalvaracak'
12 Ocak 2013 14:41

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nca düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra AKP Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Trabzon ve başka illerden muhtarlar katıldı.

 

 

 

 

Burada konuşan Bakan Bayraktar, “Hükümet olarak muhtarlar için çok ciddi iyileştirmeler yaptığımızı söyleyemeyiz. Ancak muhtarlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızın özlük haklarının geliştirilmesi ve konumlarının daha net hale getirilmesi için çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah hepimizin memnun olacağı bir noktayı yakalayacağız” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

“AB BİZE, ‘DIŞARIDA DURUN, BAĞINIZ İÇERDE OLSUN’ DİYOR”

Çevre konusunun Avrupa Birliği’nce çok önemsendiğine işaret ederek konuşmasını sürdüren Bakan Erdoğan Bayraktar, AB üyeliği konusunda da değerlendirmelerde bulundu, “Avrupa Birliği’ne girmek istiyoruz ancak AB bize, ‘Dışarıda durun, bağınız içerde olsun’ diyor. Ama ekonomimizi, Türk ve İslam dünyası ile bütünleşmemizi biraz daha geliştirdiğimiz zaman Avrupa bize yalvarmak durumunda kalacak” dedi.

 

 

Kentsel Dönüşüm’de muhtarla birlikte çalışılması gerektiğinin altın çizen Bayraktar konuşmasını, “Basın yayın yoluyla bunu daha iyi anlatmak suretiyle muhtarlarımızı bu işin içine dahil edeceğiz. Çünkü kentsel dönüşümde afet riski taşıyan alanlar ve binaların dönüşümüne öncelik verdik. Büyük travma ve yıkım yaşamayalım diye bunu yaptık. Bu yasa insanlarımızın hayat hakkını idame ettirmesine yönelik bir yasadır” diyerek noktaladı.