Ata'ya karşı çıkmak vatan hainliği

Ata'ya karşı çıkmak vatan hainliği
2 Ocak 2013 20:01

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

CNN Türk’te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan CHP lideri, “Atatürk’e karşı çıkmak vatan hainliğidir” diye konuştu.

Türkiye’de özgürlük ve bağımsızlığı savunmayan kişinin, bu topraklarda yeri olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Atatürkçülük anlayışıyla ilgili olarak: “Benim Atatürk’ten anladığım ‘Evren Atatürkçülüğü’ değildir.” dedi.


FATİH, İSTANBUL’UN BU HALİNİ GÖRSE AĞLARDI

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili olarak, “Fatih İstanbul’un bu halini görse ağlardı. Seçimlerde İstanbullu ya çağdaş bir şehire kavuşacak ya da ben buna layığım diyecek” diye konuştu.


TEKİN’E İSTANBUL’U TESLİM EDER MİSİNİZ?

Aysever’in, “Gürsel Tekin ben aday olacağım derse, İstanbul’u teslim eder misiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Adayları iki yöntemle belirleyeceğiz. Bir kamuoyu yoklama yapacağız, iki örgüte soracağız. Bütün üyelerin katılımıyla, delegelerin değil. İstanbul’da 20 bin üyemiz varsa 20 bini de gelecek.” cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYIMIZ KADIN OLACAK

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak ise “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı öncelikle kadın aday olacak.” diye konuştu.

SARIGÜL’E ENGEL YOK

Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye üyeliğin konusunda CHP lideri: “Mustafa Sarıgül 8 bin değil, 50 bin kişi ile gelsin partiye üye olsun. CHP’ye üye olmak konusunda herhangi bir engel yoktur.” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN DİNLENDİĞİNİ BİLİYOR

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın odasında bulunan böcekle ilgili olarak: “Erdoğan bu sözleri gündem yaratmak için söylemedi. Erdoğan’ı en yakınındakiler dinliyor. Bir ülkenin Başbakanı’nın dinlenmesi başlı başına skandaldır.” diye konuştu. Kendisinin de ailesinin dinlendiğini söylediğini hatırlatan CHP lideri, “Ben, ailemin dinlendiğini söyledim kimse yalanlamadı. Etme bulma dünyasıdır. Dinleyen adamı yargının önüne çıkaracaksınız.” dedi.