‘Artık yeter biz de nefes alalım’

‘Artık yeter biz de nefes alalım’
13 Kasım 2023 12:08

Artvin’de Arhavi, Başköy, Kilucukkoy ve Çamlıca Mahallesi sakinleri ile Çamlıca Doğa Koruma Platformu, Durguna Vadisi’nde yapılacak yeni HES projesini protesto etmek için Artvin Çifteköprü’de toplanarak basın açıklaması yaptı.

 

 

Yapılan basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de katıldı. Çifteköprü’de bir araya gelen konuşmacılardan yazar ve yönetmen Funda Özyürt Argun; “Şu an yaşadığımız her şey su savaşları. Dünyanın yüzde 70’ i su. Yüzde 3’ü içilebilir su, bu yüzde 3’ün yüzde 1’i erişilebilir içilebilir su. Birleşmiş Milletler su krizi raporu bunu onaylıyor. Ve biz diyoruz ki bu bölgeyi yoksullaştırma ve kuraklaştırma politikasından uzaklaşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

Çamlıca Doğa Koruma Platformu Sözcüsü Semra Bulum ise şunları söyledi;

 

“Arhavi’de yapılan HES’lerin ve taş ocaklarının bölgeye verdiği zarar zaman içerisinde acı yüzünü göstermeye başladı. Bölgenin en değerli ağacı olarak bilinen şimşirler tamamen kurudu. Kimimiz arıcılık, kimimiz çaycılık, kimimiz hayvancılık ve meyve ve sebze üretimi yaparak onurlu bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu projeyi yapmak isteyen şirkete sormak isterim. Var olan 3 HES size fazlasıyla kazandırıyorken doymuyor musunuz? Bırakın 4’üncü HES suyu kanalı alma saçmalığını. Bu bölge halkı yeterince fedakarlık yapmıştır. Artık yeter biz de nefes alalım” ifadelerini kullandı.