Arınç'ı Yerden Yere Vurdu

Arınç'ı Yerden Yere Vurdu
29 Kasım 2011 09:24

Akşam Gazetesi Yazarı Burhan Ayer’i bugünkü yazısıyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kızdıracağa benziyor. Ayeri, Devlet Haber Ajansı olan AA’nın başbakandan bile çok Bülent Arınç’ı haber yaptığını bakın nasıl anlattı.

Akşam Gazetesi Yazarı Burhan Ayer’i bugünkü yazısıyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kızdıracağa benziyor. Ayeri, Devlet Haber Ajansı olan AA’nın başbakandan bile çok Bülent Arınç’ı haber yaptığını bakın nasıl anlattı.

 

İŞTE O YAZI

 

Bilgi yarışmalarındaki bazı sorular kafamıza takılır kalır. Bunlardan iki örnek -Doğru mu, yanlış mı?- verelim.

 

a) Aydın Boysan doğduğunda Yeni Rakı yoktu.
b) Süleyman Seba, BJK başkanlığına seçildiğinde, İsmail Köybaşı doğmamıştı.
Her iki sorunun cevabının doğru olduğunu bildirelim de fazla merakta kalmayın.

 

Gelelim sadede; ‘Süleyman Demirel ilk defa başbakan olduğunda Bülent Arınç ne iş yapıyordu?’ sorusu bizden. İlginç olan bu siyasetçimizin, beyanları. Bir gün Demirel taklidi yapıp, aklınca dalga geçiyor. Sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nin açılışına gidip, eski cumhurbaşkanını göremeyince vites değiştiriyor; ‘Gelmemesine şaşırdım. Niyetim kendisine en derin saygılarımı sunmaktı’. Haydi Zaman Pergeli’ni daha daraltalım. Manisa’da, topladığı mesir macunlarını Ankara’da komutanlara dağıtıp, saygılar sunduğu günleri unuttu. Son olarak Bursa’nın AK Parti ilçe merkezlerinde yaptığı konuşmalar bunun teyidi. ‘Darbe yapacak babayiğit kaldı mı? Nerede bunlar?’ naraları atarken, tulumbacıları hatırladık. Bunlardan merhum Kemal Güleçin’den öğrendiğimizi tekrarlayalım:

‘Yaman gelir,
Yaman gideriz.
Fethiye’li aslan
Tulumbacılarız’.

Burada küçük bir not düşeceğiz. Arınç’ın denetimindeki Anadolu Ajansı, Sayın Başbakan Yardımcımızın su içmesini bile haber yapmakta. Konuşmalarını servise koyarken ‘Yedi, hatta sekiz ek’ verildiği görülmekte. Başbakan Erdoğan bile bu kadar şanslı değil. Onunla ilgili ilave sayısı genelde ikiden fazlayı geçmiyor.

***

Beşiktaş’ın galip geleceğine inananlardan değildik. Ortaya koyduğu futbola şaşırdık. Q7’den ‘Bu patlamayı bekliyorduk’. Ancak haftalardır magazin basınının gündeminden düşmeyen Fernandez’in bitmeyen enerjisine hayran kaldık. Adam iddia edildiği gibi yaşasa ‘İki kişilik futbol oynayabilir miydi?’

Bir faydalı reklamdan söz etmeden geçemeyeceğiz. Demir Bükey Akademi’nin hazırladığı ve Mete Bayrakçı’nın sunduğu ‘Trafik Dostu’ başarılı. Resmi kuruluşların fazla terbiyelilerine benzemiyor. Tam sade vatandaşın anlayacağı dilde. Mesela; ‘Fren mesafesini ayarlamazsanız, sandviç olursunuz’.

O Ses Türkiye’de gruplar içi elemelere gelindi. Jüri bıçkınları, yalvara yalvara, kavga ede ede seçtiklerini şimdi kendi elleriyle yolluyor.

***

TRT-M’deki Mucize Nağmeler’in ilk defa on üstünden 10’u yakalayan bölümünü izledik. İkili Melihat Gülses ve Gökhan Sezen’den oluşunca mükemmel yayın oldu. Sezen ve Gülses, TSM’nin iki olağanüstü ismi.

Yarın akşam saat 20.00’de TRT Ankara Radyosu Büyük Stüdyosu’nda Tanini Trio’nun konseri var. Bu üçlü bilindiği gibi Tahir Aydoğdu-Kanun-, Hakan Ali Toker-Piyano- ve Bilgin Canay’dan -Ney- oluşmakta.

Besteci Padişah III. Selim, bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda anılıyor. Gerekçe 250. doğum günü. Türk Musikisi Vakfı ile İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun işbirliği var. Ayrıca Münip Utandı, klasik sazlar eşliğinde konser verecek. Etkinlik saat 20.00’de başlıyor.

Büyükçekmece-Mimarsinan Musiki Derneği’nce TSM korosu oluşturuluyor. Seçmeler bizzat üstad sanatçı İnci Çayırlı tarafından yapılmakta.