AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek!

AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek!
23 Aralık 2014 09:21

TOKİ ile ABD arasında protokol imzalandı Ancak Mimarlar Odası detaylarını sorunca “çok gizli” denilerek bilgi verilmedi.

 

 

Ankara­’da, ‘Ak Sa­ra­y’­ın ya­pı­mıy­la uğ­ra­dı­ğı tah­ri­bat önem­li bo­yut­la­ra ula­şan Ata­türk Or­man Çift­li­ği ara­zi­si­ne ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği de ya­pı­la­cak. AB­D’­nin, An­ka­ra Bü­yü­kel­çi­li­ği­’ne 1 Şu­bat 2013’te­ki can­lı bom­ba sal­dı­rı­sı­nın ar­dın­dan da­ha gü­ven­li ve ge­niş bir ara­zi­ye ta­şın­mak için baş­lat­tı­ğı ha­zır­lık, AOÇ ara­zi­siy­le ta­mam­lan­dı. ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği, iki yıl­dır sü­ren tar­tış­ma­lar­la il­gi­li ola­rak “Sa­tı­şa iliş­kin sü­reç, arazinin sahibi TO­Kİ­’ye so­rul­ma­lı­dı­r” açık­la­ma­sın­da bu­lun­muş­tu.

 

ŞEH­RİN EN PA­HA­LI BÖL­GE­SİNDE…

 

 

Şeh­rin en pa­ha­lı böl­ge­sin­de ka­lan 6 bin 400 met­re­ka­re­lik AOÇ ara­zi­si için TO­Kİ ve ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­ko­lün de­tay­la­rı­nı öğ­ren­mek için Mi­mar­lar Oda­sı An­ka­ra Şu­be­si dev­re­ye gir­di. TO­Kİ­’den bil­gi edin­me kap­sa­mın­da pro­to­kol ta­lep edil­di. An­cak TO­Kİ, “Çok giz­li­” ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le bil­gi ver­me­di. Bu­na kar­şı açı­lan da­va ise “Ö­zel du­rum­la­r” ge­rek­çe­siy­le red­de­dil­di. Mi­mar­lar, tem­yiz yo­lu­na baş­vu­ra­cak. Ara­zi, 1983’te Ga­zi Üni­ver­si­te­si­’ne “tıp fa­kül­te­si bi­na­sı” yap­ma­k ko­şu­luy­la verilmiş an­cak 2010 yı­lın­da TO­Kİ­’ye devredilmişti.

 

 

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya