‘AOÇ arazisi TOBB’a peşkeş çekilemez’

‘AOÇ arazisi TOBB’a peşkeş çekilemez’
10 Eylül 2022 08:49

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde olan Başbakanlık Söğütözü Lojmanları’nın Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişten hemen önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) devredildiğini açıkladı.

 

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin talana ve ranta açılmasına devam edildiği açıkladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde olan Başbakanlık Söğütözü Lojmanları’nın Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişten hemen önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) devredildiğini bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Başbakanlık Söğütözü Lojmanları ve arazisinin, 2018’de Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İller Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan bir protokol ile TOBB’a devredildiğini ifade etti.

 

 

AYKIRI KULLANIMLARLA RANTA AÇILIYOR

 

Candan, “Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bu hukuksuzluğu yargıya taşıyacağız” diyerek, şunları söyledi:

– Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine ihanet edenleri yargı önüne çıkartmak boynumuzun borcu. Bilgi edinme kanunu çerçevesinde söz konusu protokolü, kurul kararlarını, resmi yazıyla protokolü imzalayan ilgili kurumlardan talep ettik.

– Paha biçilmez ve Atatürk’ün bize şartlı bağışla emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği arazileri umarsızca talan ediliyor, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışına aykırı kullanımlarla ranta açılıyor. Atatürk Orman Çiftliği arazileri, bugün toprak bütünlüğünün yarısını, devirlerle, tahsislerle ve kiralamalarla kaybetmiştir. AOÇ arazileri halkındır devredilemez, kiralanamaz ve satılamaz. TOBB’a devredilme protokolünü yargıya taşıyacağız. Sürecin takipçisiyiz.