Ankara Psikolog – Betül Tuğba Özdemir

Ankara Psikolog – Betül Tuğba Özdemir
21 Eylül 2022 09:02

Ankara Psikolog Betül Özdemir psikoloji lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde şeref öğrencisi olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Ankara Psikolog Betül Özdemir aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi’nde hayata geçirilen “demans hastalarının duygusal hafıza performansı” adlı projede çalışmıştır. Lisans eğitiminin ardından Gazi Üniversitesi Psikiyatri Kliniği yetişkin bölümünde stajyerlik yapan Ankara Psikolog Betül Özdemir aynı zamanda ekonomik durumu yetersiz olup psikolojik desteğe ihtiyacı olan kişilere gönüllü olarak psikoterapi uygulamıştır. Yüksek lisansını Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde klinik psikoloji üzerine yapan Ankara Psikolog Betül Özdemir, yüksek lisans tezinde “Depresyonlu danışanlara unutmaya yol açan hatırlamanın (retrieval-induced forgetting) sosyal davranışa etkisi” konusunu araştırmıştır. Ankara Psikolog Betül Özdemir Bilişsel Davranışçı Terapi teorik eğitimini İngiltere’de tamamladıktan sonra kültürel altyapı etkenini göz önünde bulundurarak Bilişsel Davranışçı Terapi uygulamalı eğitimini süpervizyon gözetiminde Türkiye’de tamamlamıştır. Şema Terapi teorik eğitimini 2018 yılında tamamlayan Psikolog Betül Özdemir Şema Terapi uygulamalarını Dr. Saskia Ohlin’in süpervizörlüğünde devam ettirmektedir. Ankara Psikolog Betül Özdemir bunların yanında halihazırda Psikodinamik kurumsal ve uygulamalı eğitimini almaktadır.

 

Ankara Psikolog Betül Özdemir 2019 yılında kurduğu Rola Aile Danışmanlık Merkezi’nde depresyon, anksiyete, obsesif kompulsif bozukluk, kişilik bozuklukları, ilişki problemleri ve kariyer danışmanlığı gibi psikolojik bozukluklar başta olmak danışmanlık sürecinde uzmanlık gerektiren alanlarda çalışmaktadır. Ankara en iyi psikolog konusunda akla gelen ilk isimlerden biri olan Psikolog Betül Özdemir’in kurucusu olduğu Rola Psikoloji Hatır Sok. 27/3 GOP/Ankara adresinde hizmet vermektedir. Rola Aile Danışmanlık Merkezi Kızılay’dan bir vasıta ile kolayca ulaşılabilecek bir konumda.

Psikopatolojik duruma ve hastanın alabileceği en iyi verime göre uygulayacağı ekolü belirleyen Ankara Psikolog Betül Özdemir bilimsel olarak verimliliği kanıtlamış Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Psikodinamik ekollerini kullanmaktadır. Depresyon, anksiyete, obsesif kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, kişilik bozuklukları gibi hemen her psikopatolojik durumu üzerinde ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olan Psikolog Betül Özdemir Rola Aile Danışmanlık Merkezinde bireysel ve çift terapilerini gerçekleştirmektedir.