Aylin Nazlıaka: AKP seçim döneminde verdiği sözleri unutma hastalığına yakalanmış

Aylin Nazlıaka: AKP seçim döneminde verdiği sözleri unutma hastalığına yakalanmış
9 Mayıs 2013 09:00

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Sakarya Nehri’nin aşağı kesimleri kuruyunca CHP Ankara Milletvekili konuyu gündeme taşıdı. Nazlıaka, nehrin kurumasıula ilgili bir soru önergesini de Şubat ayında Meclis’e taşıdı.

H&H ÖZEL

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Halkın Habercisi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şubat ayında Polatlı’ya yaptığım ziyarette bu sorunu görmüş ve çiftçilerle konuşmuştum. Bu konuyu Şubat ayında Meclis gündemine de taşımıştım. Fakat Mayıs ayı gelmesine rağmen halen bir cevap alabilmiş değilim. AKP seçim dönemlerinde verdiği sözleri unutma hastalığına yakalandığından bu konuda da çiftçiyi kaderine terk etmiştir.”

Kuruyan nehir yatağında balıklar telef oldu, onlarca tarımsal sulama trafosunun şalteri indirildi. Çiftçiler, hükümetin su sorununu çözmesini isterken, aksi taktirde tarladaki ürünleri biçemeyeceklerini belirtirlerken, oy zamanı bize söz verdiler, ancak şimdi ne arayan, ne de soran var. Hangi yüzle gelecekler diye tepki gösterdiler.

BAŞBAKANDAN YARDIM İSTİYORLAR

Polatlı’nın Yeniköseler ve Karacaahmet köylüleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’na seslendiler ve yardım istediler. Köylülerden Mürsel Özkan, Doğu ve Güneydoğu’ya verilen önemin kendilerine de verilmesi gerektiğini ifade eden köylüler, eğer başbakanımız isterse bu sorunu hemen çözer. Ürünlerimizin kurtarılması için su sorununun acilen çözümlenmesi gerekiyor. Biz de bu vatanın evlatlarıyız, vergimizi ödüyoruz, Yunanistan’dan gelmedik. Siirt’e, Batman’a verdikleri önemi İç Anadolu’ya da versinler, Yeniköseler köyüne de versinler dedi.