”Android krizi’ gazetecilerin bazı şeyleri anlamadan haber yaptıklarını gösterdi’

”Android krizi’ gazetecilerin bazı şeyleri anlamadan haber yaptıklarını gösterdi’
17 Aralık 2019 10:27

Olay şu; Tekel olan her şey kötüdür. Rekabete açık olmayan her şey kötüdür. Google tekel olmaya yönelik bir sözleşme yapıyorsa, bu da Türkiye açısından kötü bir şeydir

 

 

Füsun Sarp Nebil/ T24

 

 

Yine bir teknoloji tercümanlığı haberi yapıyoruz. Çünkü bir yandan gazetecilerin yazdıkları haberi bize soran, “Bu nedir?” diye çok kişi oldu. Bir yandan da, gazetecilerin haberciliği yaparken, bazı şeyleri anlamadan haber yaptıkları görülüyor.

Önceki gün gazetelerde birden bire “Android krizi” haberleri doldu. Başlıklar şunlara benzer şekildeydi;

“Google’dan Türkiye için uyarı: Android telefonlara lisans verilemeyebilir”
“Google’dan Yaptırım Tehdidi: Türkiye’de Android Pazarı Patlayabilir.

Gazetecilerin görevi, bildiğiniz gibi halkı haberdar etmektir. Bunu yaparken, duydukları haberi analiz etmeden, uzmanlara ve gerekli yerlere soru sormadan haber haline getirince böyle yanlış bilgi ve “ÇIĞIRTKANLIK” haline dönüşüyor.

Aynen RTÜK kararı sonrası “Sansür geldi, Netflix gidiyor” haberleri görmemiz gibi. Sanki Netflix “Aman Türkiye’nin sansürüne, demokrasisine bir şey olmasın” diyecekmiş gibi. Sanki “Madem RTÜK düzenleme yaptı, hadi bana byeee” diyecekmiş gibi[1].

Oysa bu firmalar sizi, bizi değil, kendi kazanacakları parayı düşünüyorlar. Gerekirse sansürcü devletlerle de anlaşmaya varıyorlar. Çünkü ortada büyük bir rekabet ve para kazanma meselesi var. Kimse rakibine böyle bir pazar bırakmak istemez.

Kimse kusura bakmasın, bu gazetecilik değil.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın