Anaokulu öğrencilerini imam hatibe yönlendiriyorlar

Anaokulu öğrencilerini imam hatibe yönlendiriyorlar
21 Ocak 2015 09:15

Son dönemde tartışılan eğitimdeki İslamileştirme çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Sason Kaymakamlığı’na bağlı ilçe müftülüğünün “Camiler ve din görevlileri haftasında anasınıfı öğrencilerinin camilerle buluşturulması ve imam hatipler eşliğinde ana sınıfı öğrencilerinin 16 Ekim 2014 Perşembe günü camilere götürülmesi” için öğrenci velilerinden izin belgesi istedi. Ancak veliler okula izin belgelerini göndermediği için faaliyet gerçekleştirilemedi. Ayrıca Erzincan İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneği tarafından MEB’e bağlı okulların 5. sınıfında okuyan öğrencilere bir anket uygulayarak, okudukları okullarda imam hatip sınıfları açılmasını onaylayıp onaylamadıklarını sordu. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel bu yaşananları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Bakan Avcı önergeye verdiği cevapla çocukları imam hatipe yönlendirmek için çalışma yaptıklarını itiraf etmiş oldu.

 

 

PEDAGOJİK BAKIMDAN YARARI NE

 

 

HDP’li Levent Tüzel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bu iki olaydan da haberi olup olmadığını, henüz oyun çağındaki anaokulu öğrencilerinin, somut ve soyut düşünce yetileri gelişmemişken böyle bir etkinliğin çocukların zihinsel gelişimi ve pedagojik bakımından yararını sordu.

 

 

“BU BİR HAFIZ ÖĞRENCİ YETİŞTİRME PROJESİDİR”

 

 

Tüzel’in verdiği soru önergesine Bakan Avcı’dan şaşırtıcı bir yanıt geldi. Avcı cevabında yapılan bu etkinliğin çocukları İmam Hatip okullarına yönlendirmek için olduğunu söyledi. Bakan Avcı’nın verdiği cevabı şu şekilde: “Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet işleri Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafız Öğrencilerini Mesleğe Hazırlama Projesi ve 100 Kur’an Kursunda Hafız Yetiştirilmesi ve bunların Anadolu İmam Hatip Liselerinde okutulmasına ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir.” Bakanlık ayrıca velilerin izin kâğıtlarını vermediği için etkinliğin gerçekleştirilmediğini belirtti.

 

 

Kaynak: Taraf / Billur Özgül