Anal Fissür Tedavisi İçin Tavsiyeler

Anal Fissür Tedavisi İçin Tavsiyeler
29 Ağustos 2022 14:57

Anal fissür uygulamalarında amaç sadece anal kanalda oluşan basıncın düşürülmesini sağlamaktır. Doğru yapıldığı takdirde kanama ve ağrı ciddi oranda azaltılmış olur. Anal fissür yapmak için sıcak veya ılık oturma banyosu, makat bölgesi için hijyen işlemleri, tropikal kremler kullanmak veya cerrahi müdahaleler tavsiye edilir.

 

Anal Fissürü Önlemek İçin Nelere Dikkat Edilmelidir

Anal fissürü engellemek için şunlara dikkat edilmelidir;

  1. Anal bölge yağlanmalı
  2. İshal olmamaya dikkat edilmeli
  3. Vitamin alımı arttırılmalı
  4. Ilık su banyoları yapılmalı
  5. Anal bölge kaşınmamalı
  6. Lifli gıdalar tüketilmeli
  7. Islak mendin kullanılmamalı

Sert Dışkılama Olmaması İçin Lifli Gıdalar Tüketin

Sert dışkılama ciddi sorunlara neden olabilir. Bu durumdan korunmak için lifli ve sıvı gıdalara ağırlık verilmelidir. Günlük minimum 2 litre su içmek bir adet haline getirilmelidir. Aynı amanda kuru erik, elma, portakal, bezelye, badem, tam buğday ekmeği veya yulaf ezmesi gibi ürünler bol bol tüketilmelidir.

Anal Bölgede Islak Mendil Kullanmayın

Anal bölgede ıslak mendil kullanmamak en önemli uyarılardan biridir. O bölgede ciddi dermatolojik rahatsızlıklara neden olabilir ve bu durum çok daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bu sebeple anal bölge ıslak mendin kullanımına kesinlikle son verilmelidir.

Anal Kanalı Yağlayın

Anal kanalı yağlamak dışkının çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Bu da özellikle kabızlık sorunu olan kişilerin çok daha rahat dışkılamalarını sağlamak için önemlidir.

Anal Fissürleri Kaşımayın

Anal fissür nedir ve korunmak için neler yapılmalıdır gibi sorulara en çok verilen yanıt kaşınmaktan uzak durmak olur. Çünkü bu bölge çok hassastır ve kaşındığı takdirde ciddi hasarlara neden olunabilir.

Kilo Almaktan Kaçının

Anal fissür tedavisi hakkında uzmanların verdikleri en önemli uyarılardan biri de kilo almamaktır. Fazla kilo bağırsakların sıkışmasına ve dışkılamanın zor olmasına neden olabilir. Bu sebeple bu konuda dikkatli olmak gerekir.

İshal Olmamaya Dikkat Edin

İshal olmak anal fissürün en önemli düşmanlarından biridir. Bu durumda sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilir ve anal bölgenin zarar görmesine neden olabilirsiniz.

Sıcak Su İle Duş Alın

Sıcak su sayesinde anal bölgede bir rahatlama ve genişleme oluşacaktır. Bu sayede dışkılama sırasında çektiğiniz ağrı veya yanma da ciddi anlamda azalma oluşur.

Vitamin Desteği Alın

Anal fissür belirtileri arasında dışkılarken oluşan ağrılar, yanma, şişme, kanama veya kaşıntı en çok bilinenlerdir. Bunları engellemek için bol bol vitamin almalısınız.

Tuvalette Uzun Süre Vakit Geçirmeyin

Tuvalette uzun zaman geçirip ıkınmak çok farklı sorunlara neden olabilir. Bu sebeple tuvaletten mutlaka doğru zamanda çıkmalısınız.

Doğru Doktor Tedavisi Aldığınızdan Emin Olun

Anal fissür ne demek ve nasıl giderilir gibi soruları mutlaka doğru doktorlara sormalısınız. Sizin için doğru tedaviler uygulandığı takdirde bu sorunu kısa zaman içinde atlatabilirsiniz.