Altılı masa toplantıları nasıl devam edecek?

Altılı masa toplantıları nasıl devam edecek?
1 Ağustos 2022 10:23

“Altılı Masa” toplantılarında 5 ay geride kaldı. Her ay bir parti genel başkanının ev sahipliğinde toplanan Altılı Masa’da bugüne kadar Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci Mutabakat Metni, İş Birliğinin İlke ve Esasları, Kurumsal Reformlar, Seçim Güvenliği gibi birçok çalışmaya imza atıldı.

 

 

 

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 21 Ağustos’ta turu tamamlayacak olan liderlerin bundan sonra hangi periyot ve formatla toplantı yapacağına dair öneriler de gelmeye başladı.

 

 

Parti temsilcileri, “Liderleri bir araya getiren ihtiyaç sürdükçe bu toplantılar da devam edecektir” görüşünü dile getirirken formata da 21 Ağustos’ta yapılacak toplantıda genel başkanların karar vereceği ifade ediliyor. İYİ Parti’nin ev sahipliğindeki toplantı ile akşam yemeğinden öğle yemeğine geçen liderlerin bundan sonraki toplantıları yemeksiz yapabileceği konuşuluyor. Toplantıların aynı format ve periyot içinde sürebileceğine dikkat çeken bazı temsilciler, “Altıncı tur tamamlandığında seçime 9 ay kalacak. Yeni bir tur yapıldığında bu yeni bir 6 ay demek. Son iki ay kampanya sürecinde herkes zaten sahada olacak. O nedenle aynı periyodla toplanmalı. Hatta ara verilmeden gitmeli” değerlendirmesi yapıyor. Liderlerin toplantıların nasıl devam edeceği ile ilgili kararı altıncı tur toplantısı bitiminde kamuoyuna da duyurması bekleniyor.