Altılı Masa altı partiyle devam edecek!

Altılı Masa altı partiyle devam edecek!
13 Kasım 2022 10:39

Altılı Masa’nın altı partiyle devam edeceği ancak bu iş birliğine dahil olmak isteyen partilere masadaki mevcut partilerin listelerinde yer verileceği konuşuluyor.

 

 

Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” bölümünde, “Genel Başkan Hüseyin Baş’ın televizyondan yaptığı çağrının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hızla yanıt vererek Bağımsız Türkiye Partisi’ni (BTP) Altılı Masa’ya dahil etmek girişimlere başladı. Ancak masanın muhafazakâr gelenekten gelen partilerinde bu konuda rahatsızlık olduğuna dair iddialar da üst üste gündeme geldi.

 

Bu noktada Necmettin Erbakan ve Haydar Baş’ın genel başkan oldukları günlerden gelen bir mesafenin olduğundan hareketle ilk olarak SAADET’in muhtemel tepkisi ortaya atıldı. DEVA ve Gelecek cephesinde de BTP’ye mesafeli durulduğu sır değil. Ancak mesele hafta içi medyaya yansıdığı gibi ‘istifa’ getirecek boyutta da değil.

 

 

Sonuçta BTP için masa dağıtılmayacak! Ancak bir yıldır görüşen altı partiye seçime çeyrek kala yeni katılım kabul edilmesi de zor görünüyor. Çözüm formülü ise listelerde ortaklaşma olarak öne çıkıyor. Yani Altılı Masa altı partiyle devam edecek ancak bu iş birliğine dahil olmak isteyen partilere masadaki mevcut partilerin listelerinde yer verilecek. Geriye bu formülün İYİ Parti ve tabii asıl olarak da BTP cephesinde kabul görüp görmeyeceği sorusu kalıyor. Ancak eğer olursa BTP’nin açtığı yoldan yeni partilerin de yürüyebileceği belirtiliyor…” ifadesi kullanıldı.