Almanya’ya 3×3 9’luk kadın savunma bakanı!

Almanya’ya 3×3 9’luk kadın savunma bakanı!
23 Aralık 2013 11:25

Almanya’da 3’üncü Merkel hükümetinde Savunma Bakanı olan 55 yaşındaki 9 çocuk annesi Ursula von der Leyen, 12 yıldan bu yana Afganistan’da görev yapan Alman askerlerine sürpriz ziyarette bulundu.

 

Daha önce Çalışma Bakanlığı yapan ve “İlk kadın savunma bakanı” olarak yeni göreve başlamasından 5 gün sonra Afganistan’a giden Ursula von der Leyen ve beraberindeki heyet, ülkenin kuzeyindeki Mezar-i Şerif kentinde bulunan Alman kampını ziyaret etti. Buradaki askerlerle bir araya gelen, brifing alan Bakan Ursula von der Leyen, “Bu ziyaretimle askerlerimizin burada bizim için görev yaptığını, askerlerimizin de bana güven duyabileceğini sergilemek istiyorum. Noel öncesi bir ziyaretle bunu vurgulamak, benim için büyük önem taşıyordu” dedi.

 

 

Bakan Ursula von der Leyen, Afganistan’da insan hakları ve demokrasi açısından aşılması gereken büyük görevler bulunduğunu söyledi. Leyen, “Alman Ordusu, Afganistan’da olağanüstü bir başarı ortaya koymuştur” dedi.

 

Alman Ordusu’nun Afganistan’ın kuzeyindeki son kampı Marmal’da bugün de gezisini sürdürecek olan Ursula von der Leyen, Uluslararası Güvenliğe Destek Gücü (ISAF) Komutanı General Joseph Dunford ile de biraraya gelecek. Afganistan’da halen 200’ü kadın 3 bin 100 kadar Alman askeri 1 yıl içerisinde görevi sona erecek ISAF bünyesinde görev yapıyor. Bu sürenin sonunda 800 kadar Alman askerinin daha sonra eğitim ve danışmanlık amacıyla Afganistan’da görev yapması öngörülüyor.