Almanya, akıllı telefonlar​daki polis radarı uyarı sistemini yasakladı

Almanya, akıllı telefonlar​daki polis radarı uyarı sistemini yasakladı
11 Nisan 2013 09:15

Almanya’da akıllı telefonlarda radar uyarı sisteminin kullanılması yasaklandı.

 

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Speeders kentinde toplanan ulaştırma bakanları 8’e karşı 4 oy çokluğu ile sürücülerin akıllı telefonlardaki sabit-mobil flaş uyarı cihazlarının yasaklanmasına karar verdi. Federal Ulaştırma Bakanı CSU’lu Peter Ramsauer, yasaklama kararı ile yol güvenliğini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

Almanya’daki trafik kurallarına göre, yasak olan radar uyarıcı cihazları kullanan sürücülere yakalanmaları halinde 75 Euro ve 4 puanla cezalandırılırken bunların sadece ambalajında ve  bagajda taşınmasına izin veriliyor.

 

 

Akıllı cep telefonlarındaki polis radarı ve hız kameralarının yerlerini tespit eden ‘Escort Live’ olarak bilinen cep telefonu uygulaması tartışma yaratmıştı. Telefonun Bluetooth sistemini devreye sokarak, araçtaki SmartRadar adı verilen küçük cihazla bluetooth üzerinden bağlantı kuran bu uygulama, radarın ya da hız kamerasının taradığı alanı harita üzerinden tespit ediyor. Belirlenen o noktayı GPS üzerinden haritaya kaydeden uygulama, daha sonra bunu sistemin veri tabanına kaydediyor. Bu sayede uygulamayı kullananlar, harita üzerinde hangi bölgelerde hız kameralarının olduğunu öğrenebiliyor. Kullanıcı, Bluetooth?a yakalanan radar sinyallerinin, bir polis aracına ya da kameraya ait olmadığını anlarsa sisteme bunu tanıtarak, gereksiz uyarıların da önüne geçilebiliyor.