Alkollü yurttaşa ambulans gönderilmedi iddiası

Alkollü yurttaşa ambulans gönderilmedi iddiası
28 Mayıs 2014 09:30

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, alkollü kişiye ambulans gönderilmediği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

 
Ağbaba, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “26 Mayıs 2014 tarihinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından alkollü olduğu öğrenilen bir şahsın hastaneye götürülmesi için ambulans istenmesine rağmen 112 Acil Servis ekiplerinin alkollü kişiyi hastaneye götürmeyeceklerini belirttikleri ifade edilmektedir” dedi.

 
Ağbaba, 112 Acil Servis ambulanslarının alkollü vatandaşlara hizmet vermelerini yasaklayan bir talimatın bulunup bulunmadığını sorarken ambulansların alkollü ve alkolsüz hasta ayrımı yapmasının sebebini öğrenmek istedi. CHP’li Ağbaba, “Türkiye genelinde bugüne kadar benzer olayla karşılaşılmış mıdır? 112 Acil Servis ekipleri Türkiye’nin her yerinde aynı uygulamayı yapmakta mıdır? Hangi şehirlerde alkollü kişiler için ambulans gönderilmemektedir? 112 Acil Servis ekipleri şayet olay yerine gitmişlerse müdahale edecekleri kişiye alkol muayenesi yaptıktan sonra mı hastaneye götürmektedir? Alkol sınırını geçen vatandaşlar olay yerinde mi bırakılmaktadır? Alkollü vatandaşa ambulans gönderilmemesi mahalle baskısının devlet kurumlarına yansıması anlamına mı gelmektedir?” sorularını yöneltti.

 
CHP’li Ağbaba, Malatya’da olayın olduğu tarih ve saatte, 112 Acil Servis merkezinde kaç ambulans ve ekip bulunduğunun açıklamasını istedi.