Alevilerin evleri işaretlendi

Alevilerin evleri işaretlendi
23 Ağustos 2012 08:51

Kartal’da köy derneği ve cemevi etrafında bulunan Alevilerin evlerine işaret konuldu.

İstanbul’un Kartal ilçesinin Yakacık mahallesinde Alevilerin oturduğu evlere işaret konuldu. Durumu fark eden mahalleliler kaymakamlığa dilekçe verdiler.
 
İstanbul Kartal’da, Yakacık mahallesinde bulunan Sivas Yıldızeli Yağlıdere Köyü Derneği ve cemevi etrafında bulunan Alevilerin evlerine işaret konuldu.
 
Konuyla ilgili soL’a bilgi veren Kartal Cemevi Derneği Başkanı İsmail Saçlı, mavi boyayla yaklaşık 25 Alevi evine işaret konulduğunu, herhangi bir hakaret veya küfüre rastlanmadığını belirtti.
 
Halkta bir tedirginlik bulunduğunu söyleyen Saçlı, Kartal’da yaşananların münferit olmadığını, daha önce Adıyaman, Erzincan, İzmir gibi kentlerde de benzer durumlarla karşılaştıklarını, eğer bu olaylar “çocuk işi” ise dahi faillerin bulunması gerektiğini vurguladı.
 
Öğlen saat 2 sularında kaymakamlığa dilekçe verildiğini söyleyen Saçlı, akşam saatlerinde Alevi derneklerinin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendiğini ve yarın bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini söyledi.
 
PSAKD’den Kartal açıklaması: Tetikçiler bu kez Kartal’da
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bu kez Kartal’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi hakkında bir açıklama yaptı. “Irkçı gerici ve halk düşmanı AKP’nin tetikçileri bu kez kartalda görüldü” diyen PSAKD, Cuma günü konuyla ilgili Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.
 
Bu defa İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan Çınardere Mahallesinde yaşayan Alevilerin evlerinin işaretlenmesi üzerine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden (PSAKD) bir açıklama geldi. PSAKD Genel Merkezi imzalı açıklamada “”Irkçı gerici ve halk düşmanı AKP’nin tetikçileri bu kez kartalda görüldü” denildi.
 
PSAKD’nin açıklaması şu şekilde:
 
“Ülkemizde ve komşularımızda bombaların patladığı bir ortamda ülkemiz iç ve dış politika alanında hızla kaosa sürüklenmektedir. Yine emperyalizmin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının etnik ve mezhepsel farklılıkları körükleyen politikaları aracılığıyla Alevi ve Sünniler, Kürtler, Türkler ve Araplar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmaktadır.”
 
“AKP’nin ırkçı, gerici ve halk düşmanı politikacılarının tetikçileri bu sefer Kartal’da Çınardere (Kurfalı) mahallesinde işbaşındaydı. Yaklaşık 25 kadar Alevi kökenli yurttaşımızın evine ansızın işaretler konulmuştu. Evleri işaretlenen halkımızı ve mahallemizi dün Kartal şube yöneticilerimiz ve genel merkez yöneticilerimiz ziyaret ettiler.”
 
“Siyasi iktidara çağrımız sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi ve duvarlara anlamsız şekillerle resim ve yazılar yazan bu kabiliyetsizleri yakalayıp adalete teslim etmesi ve halkımız arasına düşmanlık tohumları ekilmesini sağlayacak söylem ve eylemlerden vazgeçmesidir.”
 
“Konuya ilişkin olarak Cuma günü saat 19.30’da Kartal Meydanında yapılacak basın açıklamasına tüm dostlarımız ve halkımız davetlidir.”