‘Akşener’in okuduğu metin GİK üyeleriyle paylaşılmadı, İyi Partililer ‘o metni kim yazdı?’ diye birbirine soruyor’

‘Akşener’in okuduğu metin GİK üyeleriyle paylaşılmadı, İyi Partililer ‘o metni kim yazdı?’ diye birbirine soruyor’
6 Mart 2023 12:08

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Altılı Masa’nın “cumhurbaşkanı adayı yıpranır” diye isim açıklamadığını belirterek, “Ortak cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın müdahalesine ihtiyaç kalmadan Millet İttifakı tarafından yıpratıldı. Yıpranan yalnızca aday olsaydı telafisi kolay olabilirdi.

 

 

Millet İttifakı da AK Parti’nin devrilme, muhalefetin iktidara gelme umudu da yıprandı. Aylarca beklendi. Cumhurbaşkanı adaylığı bahsi bir kez ve seçime 73 gün açıldı. O gün de masa dağıldı” diye yazdı.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert konuşmasıyla masayı hiçleştirmesi ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a çağrı yaparak iki büyük hata yaptığını kaydeden Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“Akşener, 3 Mart’ta Altılı Masa’dan bir gün sonra saat 13.30’da Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına girerken, cebinde sabaha karşı hazırlanan iki metin vardı. Biri olumlu, diğeri ise olumsuz karara göre yazılmıştı.

GİK üyeleri 45 dakika içerisinde oylamaya giderek, masadan kalkılmasını oyladı. Yalnızca Bahadır Erdem karşı çıkarak, Kılıçdaroğlu’na ‘Evet’ denilmesini savundu. Çoğunluk, Karamollaoğlu’nun masada ‘Yeter artık!’ diyerek, Akşener’e sesini yükselttiği gerekçesiyle burnundan soluyordu.

Alkışlar eşliğinde eller kaldırıldı. Bir akıl tutulmasıydı bu. Akşener’in okuduğu metin GİK üyeleriyle önceden paylaşılmadı. Bugün İyi Partililer, ‘O metni kim yazdı?’ diye birbirine soruyor.”

 

 

Yazının tamamı için tıklayın…