Akşener: Cumhuriyet Bayramı haftasında terörist rahatsız olmasın diye Atatürk resmini kaldıranlara inat onun mirasını yaşatacağız

Akşener: Cumhuriyet Bayramı haftasında terörist rahatsız olmasın diye Atatürk resmini kaldıranlara inat onun mirasını yaşatacağız
18 Mayıs 2022 10:50

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

 

 
Akşener’in açıklamasından satır başları şöyle:

 

 

“Bırakın anmayı, Atatürk’ün isminden bile rahatsız olanlara inat onu anmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramı haftasında terörist rahatsız olmasın diye Atatürk resmini ve Türk bayrağını kaldıranlara inat onun mirasını yaşatmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs haftasında, Atatürk Havalimanı’na dozerleri sürenlere inat, onun Türkiye için ortaya koyduğu büyük vizyonu hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

“Uzun zamandır ülkemizin üzerinde ağır bulutlar geziyor. Ekonomi, eğitim, dış politika, güvenlik, her alanda sayısız dertle boğuşuyoruz. İktidarın kendi beceriksizliğini gizlemek için suni olarak oluşturmaya çalıştığı baskıya, korkuya dayalı siyasi iklim ve çirkin bir dille mücadele ediyor. Memleketin dört yanı kan ağlarken, sarayda sefa süren utanmazlarla, hak yiyen yandaşlarla, saçma açıklamalarla, akıl dışı kararlarla, kaba tavırlarla karşılaşıyoruz. Ekmeğim yok diyenin nankör, tarlamı ekemiyorum diyenin terörist, özgür olmak istiyorum diyenin hain ilan edildiği propagandaya maruz kalıyoruz. Memleketimizin çilesi bitmesin diye uğraşan, milletinden kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız.

“Elini attığı her şeyden yeni kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacak tek dalları kaldı, duygularımız. Geçmiş kavgaları körükleyerek, öfkeden beslenerek, devletin imkanlarını kullanarak iktidarda tutunmaya çalışıyorlar. Sandıktaki sondan kaçmaya çalışıyorlar. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım 20 Ocak 2020’de bir karar verdik. Türk siyasetini, içine saplandığı bu kayıkçı kavgasından çıkartmak için, seçmeni yeniden veli nimet yapmaya karar verdik. Milletin derdini, sesini, taleplerini Türkiye’ye duyurmaya karar verdik. Dedikodulardan bıktık, yalanlardan usandık, suni kavgalardan sıkıldık ve Anadolu’yu karış karış dolaşmaya karar verdik. 20 Ocak 2020’den beri yollardayız. Memleketimizi il il, ilçe ilçe geziyoruz. Esnaflarla oturuyoruz, çocuğunun geleceği için endişelenen annelerle konuşuyoruz. AK Parti’nin işe alım merkezi olan mülakatların yaşattığı mağduriyetlere şahit oluyoruz. AK Parti iktidarı bizden sadece paramızı, kaynaklarımızı çalmadı; umudumuzu, hayallerimizi de çaldı. Anadolu artık o eski Anadolu değil! Tanımadığı yüzlere bile gülümseyen, sabahları dükkanı umutla açan o Anadolu yok artık.