AKP’nin Tokat mitingine gölge düşüren görüntüler!

AKP’nin Tokat mitingine gölge düşüren görüntüler!
21 Mayıs 2015 18:03

AKP’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile Tokat’ta yapacağı mitinge gölge düştü. Mitinge katılımı artırmak için, Tokat merkez ile bazı ilçelerde okulların tatil edilmesi, taşeron işçilerin mitinge katılmaya zorlanması ve diğer bazı iddialar AKP’nin Tokat mitinginine gölge düşürdü.

 

 

ÖĞRENCİLER TOPLU OLARAK MİTİNG ALANINDA GÖRÜNTÜLENDİ

 

 

 

Tokat genelinde okulların tatil edilerek, öğretmen ve öğrencilerinin mitinge katılımın yüksek tutulmaya çalışıldığı iddia edilirken, miting saati yaklaştıkça, parti bayraklı tişört ve şapkalar giydirilmiş öğrencilerin miting alanına getirilmesi bu iddiaları doğrular nitelikteydi. Miting alanına taşınan çocuk yaştaki öğrencilerin parti logo ve reklamlı tek tip kıyafetlerle giydirilerek adeta parti bayrağına dönüştürülen halleri bu kadarına pes dedirtti.

 

111

 

Okulların tatil edilmesi ile boşa çıkan taşıma sistemine ait öğrenci servis araçları ile çevre ilçe ve köylerden mitinge insan taşındığı iddia edildi. Bu iddialara ek olarak kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalışan insanların mitinge katılmaya mecbur bırakıldığı şeklindeki iddiaya ise kimse inanmak istemedi.

 

 

TAŞERON İŞÇİLERE MİTİNG İÇİN TOPLANMA EMRİ

 

 

Bir süre sonra baskı ile mitinge gitmeye zorlanan işçilerin bazı medya kuruluşlarına kendilerine miting öncesi çekilen ve izinli olanlar da dahil tüm işçilerin 15:30 da eski devlet hastanesi önünde olmalarını emreden mesajın ekran görüntüsünü ulaştımaları, bu iddiayı da doğrular nitelikteydi.

 

mes

 

 

VALİLİK DE TATİL ETTİ!

 

 

Miting öncesi Tokat Valiliği personeline de öğleden sonra izin verilmesi Tokat’ta okullar dahil tüm kamu kurum kuruluşları ve devlet daireleri etik olmayan şekilde bir siyasi partinin hizmetine girmeye zorlanıyor izlenimine neden oldu. MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol’un sosyal medya hesabından, Tokat Valisi, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürüne yönelik sorular yöneltmesi ve iddiaları gündeme taşıması ile ortaya çıkan miting detayları hayli kafa karıştırıcı.

 

 

ZORLAMA OLMASA MİTİNGE KATILIM OLMAZ!

 

 

İddiaları üzerine telefonda görüştüğümüz Demirkol; “Okulları tatil ettiler ve bu yolla okul servis araçlarını kullanarak mitinge insan taşıyorlar. Öğrencileri miting alanına dolduruyorlar. Taşeron işçileri mitinge katılmaya zorlayarak, miting alanına taşıyorlar. Bütün bu taşıma olmasa, vatandaşı kendi haline bıraksalar bu mitinge katılım çok düşük olacak” dedi.

 

 

 

İşte MHP İl Başkanı Fatih Demirkol’un sosyal medya üzerinden gündeme taşıdığı soru ve iddialar.

 

 

SAYIN VALİ : Okullar neden tatil edildi? Tüm hastanelerde çalışan taşeron elamanlar neden imza karşılığı zorla mitin alanına taşınıyor.? Taşıma sistemine kayıtlı ilkokul araçlarıyla neden mitinge paralı insan taşınıyor.?

 

 

SAYIN BELEDİYE BAŞKANI:

 

Belediye ait itfaiye araçlarını diğer siyasi partilere verirken bin naz sadece bayrak asmaları için veriyorsun.şimdi mitin alanında bizlerin parayla tutuğu vinçler gibi kendi itfayeni ücretsin veriyorsun.tokat yangın çıksa nasıl müdahele edeceksin., üç gündür sabah saat 09-00 da başlayıp bas bas başbakanın mitingine belediye ses siteminden bağırtırıyorsun el vicdan yahu.

 

 

SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜ:

 

 

 

Diğer siyasi partilere uygulamadığın güvenlik önlemlerini alıyorsun . yolu sabahtan trafiğe kapatıyorsun. hayatı felç ediyorsun yeraltı çarşısını kapatım esnafın rızkıyla oynuyorsunuz.

 

 

Kaynak:erbaadan.com