AKP'li vekil: Başbakanımız tarihe geçmek için elinden geleni yapıyor

AKP'li vekil: Başbakanımız tarihe geçmek için elinden geleni yapıyor
9 Mart 2013 10:23

TBMM Başkan vekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, ‘Açılım sürecini’ değerlendirerek, “Başbakanımız 30 yıldan beri süre gelen terör sorununu çözerek, tarihe geçmek için elinden geleni yapıyor” dedi.

 

 

 

Parti binasında açıklamalarda bulunan Sadık Yakut, Türkiye’de başlatılan ‘Barış ve kardeşlik açılımından’ sonra, dünya ve Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu ‘Açılım süreci‘nde iktidar olarak umutlu olduklarını anlattı. Yakut, şöyle dedi:

 

 

 

 

“Başbakanımız, milletimiz umutlu. Bu sadece iktidar partisinin değil, devlet ve tüm siyasi partilerin meselesidir. Türk ile, Kürd’ün, Kürt ile Türk’ün sorunu yoktur. Geçmişte 1980 öncesi sağ-sol, Alevi- sünni gibi meselelerle ülkemizi bölüp parçalamaya kalktılar. Bunların hiç biri milletin meselesi değildi. Dış güçlerin içerdeki maşaları tarafından yapılan bu ayrımcılığa, milletimiz hiçbir zaman itibar etmedi, bu oyuna gelmedi. Yaklaşık 30 yıldan bu yana meydana gelen ve süregelen 40 bin kişinin hayatını kaybettiği, 400 milyar dolar harcadığımız bu gelinen noktanın etnik milliyetçilik olduğu görülmüştür. Hükümet olarak bunun üstesinden geleceğiz. Elbette, önümüze engel koyanlar, çıkartanlar, bu işten nemalandığı için terörün bitmesini istemeyenler olacaktır.

 

 

 

 

Açılım görüşmelerinin basına sızdırılması, bunun sonucudur. Bu sızmada tüm odaklar, bunu planlayanların kendilerine döndü. Terörü sonlandırmakta kararlıyız. Muhalefet de bu konuda elinden geleni yapmalıdır. Başladığımız yolda bunu sonlandırmakta kararlıyız. Başbakanımız 30 yıldan beri süregelen terör sorunu çözerek tarihe geçmek için elinden geleni yapıyor. Tek vatan, tek millet; tek devlet, tek bayrak ülkümüzden vazgeçmeyiz. Bu sorunu çözümlemek için Ak parti olarak elimizi, kolumuzu, ayağımızı sıvayıp, bedenimizi ortaya koyduk Aynı, dini paylaşmamıza karşılık, maalesef bugüne dek dil birliğini sağlayamamışız. Gelinen bu noktada, yanlışlıklarımızı, eksikliklerimizi giderip, yolumuza devam edeceğiz.”

 

 

 

TBMM Başkan vekili ve Kayseri milletvekili Sadık Yakut,basına yaptığı açıklamadan sonra ‘Nöbetçi milletvekili’ olarak, parti merkezine gelenlerin dertlerini dinledi.