AKP'li Köksal: Türkiye'de milli helikopter üretimine geçtik

AKP'li Köksal: Türkiye'de milli helikopter üretimine geçtik
1 Mart 2013 17:55

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türkiye’de milli helikopter üretimine geçildiğini, hangarlarda şu an 8 helikopterin üretimine devam edildiğini söyledi.

 

 

 

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye gelen Oğuz Kağan Köksal, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye’de ilk milli helikopter üretimine geçildiğini belirten Köksal, denemelerin yapıldığını kaydederek şunları söyledi:

“Evanterimizde bulunan helikopterlerle karşılaştırıldığında, bizim yaptığımızın emsali yok. Şu an Kore ile pazarlık halindeyiz. Hangarlarda şu an 8 helikopterin üretimine devam ediliyor. Özellikle uçakların parçaları, gövde bölümlerinin bir kısmının yapımında dünyada tek ülkeyiz. Yani o uçağı alan herkes parçasını bizden almak zorunda. Özellikle insansız hava aracı ANKA.

 

 

 Yakın gelecekte ABD ve İsrail’den sonra, Türkiye de üretip pazarlamaya başlayacak. Türkiye’de AKP döneminde özellikle yapılan her şeyin milli olmasına baktık. Parçaları millileştirdik. Ali’den Veli’den parçayı getirerek helikopteri yine yaparsınız. O problem değil. Burada mühim olan milli kaynaklarla yapmaktır. En önemli olanı da yazılımlarıdır. Yazılımları artık kendi firmalarımız yapıyor. Türkiye yakın gelecekte bütün problemlerinden kurtulacaktır.”