AKP’li ilçe başkanı istedi, Üsküdar Belediyesi para saçtı

AKP’li ilçe başkanı istedi, Üsküdar Belediyesi para saçtı
23 Kasım 2014 11:14

Bosna Hersek’te şehir parkı yapılması için AKP Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın Zenica Belediyesi’ne söz vermesi üzerine AKP’li Üsküdar Belediyesi Zenica Parkı’nın yeniden düzenlenmesi için belediye bütçesinden 300 bin TL para aktarma kararı aldı. “Kardeş belediyeye” nakit para yardımı yapan Üsküdar Belediyesi, bir yandan da vergi borcunu kapatmak için arazilerini birer birer satışa çıkarıyor.

 

 

Bütçe oylaması için önceki gün olağanüstü toplanan Üsküdar Belediye Meclisi borçlarına karşılık imar durumu sağlık tesisi ve öğretim tesis alanı olan belediyeye ait toplamda 13.500 metrekarelik araziyi 20 milyon 835 bin TL bedelle Hazine’ye devretti. Belediye’nin borcunu ödemek için mülklerini devrederken, AKP İlçe Başkanı’nın sözüyle para yardımı yapması tepki topladı.

 

 

‘PARAMIZ YOK DİYORLAR’

 
CHP’li Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi, “Seçimden önce cami yerleri satılmıştı. Şimdi ise belediyenin eğitim alanları, sağlık alanları paramız yok denerek satışa çıkarılıyor. Ancak bir yandan da AKP İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın sözüyle Zenica Belediyesi’ne para yardımı yapılıyor. Bir siyasi partinin ilçe başkanı belediye adına resmi ziyaret yapamaz, belediye adına söz hiç veremez” diyerek karara tepki gösterdi.

 

 

Sitem geldi, karar çıktı

 

 

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 30.10. 2014 tarihli Bosna Zenica Belediyesi ile görüşme raporunda 2011 yılında AKP Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile o dönem Belediye Başkan Yardımcısı olan Ömer Saraç Zenica Belediyesi’ne ziyarette bulunarak kente şehir parkı yapma sözü verdiği, ancak verilen sözlerin tutulmadığı yer aldı. Rapora göre Zenica Belediye Başkanı Husein Smajlovic, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e şu sözlerin iletilmesini istedi: “Sel felaketi sonrası kalbimizde bir yara kaldı. Bizimle ilgilenmediniz, ama geçen günleri geride bırakmak lazım. Lütfen bize yapamayacağınız sözleri vermeyin.”

 

 

Sitem üzerine belediye meclisinden Zenica Belediyesi’ne 300 bin TL park, 60 bin TL ise ambulans için para yardımı yapılması kararı çıktı.

 

Kaynak: Birgün / Olgun Kundakçı