AKP’li Çorum Belediyesi’nin işe alımlarına savcılıktan soruşturma

AKP’li Çorum Belediyesi’nin işe alımlarına savcılıktan soruşturma
26 Nisan 2020 09:25

AK Parti’li Çorum Belediyesi’ne alınan 5 yeni personelin AK Parti’li isimlerin yakınları olduğu iddiası üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi’ne sınav ve mülakatla 5 yeni personel alındı. İşe alınan kişilerin AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin yakınları olduğu iddiası üzerine CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’ten Seyfettin Mete’nin haberine göre; CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında Çorum Belediyesi’nde işe alınan 5 kişinin de AK Parti’lilerin yakınları olduğunu dile getirdi. Yılmaz yaptığı açıklamada bu kişilerin AK Parti Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Batman’ın kızı, AK Parti milletvekili aday adaylarından birinin eşi, Çorum AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Meryem Demir olduğunu öne sürdü. Yılmaz, bir diğer torpille işe alınımın ise AK Parti’ye yakın bir avukatın referansı dahilinde gerçekleştiğini iddia etti.

 

 

TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRİLDİ

 
İddiaların yargıya taşınması üzerine savcılığın soruşturma başlattığı ve gerekli ifadelerin alınması için Çorum Valiliği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı’nın görevlendirildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında belediye personel şirketi yöneticileri, suç duyurusunda bulunan diğer sorumluların ve suç duyurusunda bulunan CHP’lilerin ifadelerine başvurulacak.