AKP kampında vekiller, son gelen zamlardan ve Erdoğan’ın korumalarından şikâyetçi oldu

AKP kampında vekiller, son gelen zamlardan ve Erdoğan’ın korumalarından şikâyetçi oldu
7 Ekim 2019 09:25

AKP’nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri, enflasyonun düştüğünün açıklanmasına karşın sürekli yeni zamlar geldiğini belirterek “Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz” eleştirisini getirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarından yakınan bir milletvekili, “Organizasyonlarda bizi itip kakıyorlar. Milletvekiline bunu yapan vatandaşa daha kötü davranıyordur” dedi.

 

 
Albayrak’a eleştiri

 

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, kampta, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi ile ilgili sunum yaptı. Albayrak’ın ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu anlatması üzerine, milletvekillerinden eleştiri geldi. Bir milletvekili, “Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıkladığınız gün elektriğe zam geldi” diye konuştu. Albayrak ise YEP’in açıklandığı gün zam yapılmasının yanlış olduğunu kaydetti. Bir vergi paketi hazırladığını açıklayan Albayrak, “Çok kazanandan çok alacağız” dedi. Albayrak’ın bu sözleri vekiller arasında servet vergisi getirileceği şeklinde yorumlandı.

 

Koruma şikâyeti

Oktay’ın sunumunun ardından söz alan milletvekilleri, bakanlara ulaşamadıklarından yakınarak “Bazen muhalefet milletvekilleri yakınıyor, ama biz de yakınıyoruz. Arıyoruz, telefonlara çıkmıyorlar” görüşünü dile getirdi. Bir katılımcı da başından geçen bir olayı anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarını şikâyet etti. Aynı vekil, “İtip kalıyorlar. Milletvekillerine böyle davranıyorlarsa vatandaşa daha kötü davranıyorlardır. Organizasyonlarda görüyoruz. Çok kötü görüntüler oluşuyor. Bunların düzeltilmesi lazım” dedi. Sistem tartışmalarının da gündeme geldiği toplantıda bir milletvekili, “Cumhurbaşkanımız çok çalışıyor, ancak bakanlıklar 5’te kapanıyor” diye konuştu.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1615769/AKP_kampinda_vekiller__son_gelen_zamlardan_ve_Erdogan_in_korumalarindan_sik_yetci_oldu__Bizi_itip_kakiyorlar.html