Akika kurban bağışı

Akika kurban bağışı
18 Temmuz 2021 12:55

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana Akika adı verilir. Akika kurbanı kesmek sünnettir. İbn Abbas’tan rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Hz Hasan ve Hz Hüseyin için Akika kurbanı kesmiş ve bir hadisinde de şöyle buyurmuştur Her Çocuk doğumunun 7. gününde kendisi için kesilecek Akika kurbanı karşılığında bir Rehine gibidir Akika kurbanı kesildikten sonra çocuğun başı tıraş edilir ve ona isim verilir Akika kurbanı çocuğun doğduğu günden buluğ çağına kadar kesilebilir SD doğumunun 7. gününde kesilmesi daha faziletlidir Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçı ağırlığında altın veya değerli miktarınca sadaka verilmesi müstehaptır. Bizde yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Akika kurbanlarınızı yoktu kimselere iletmek için organizasyonumuz başlattık.  Akika kurban bağışı Organizasyonumuz sayesinde Akika kurbanlarınızı yoksul, fakir ve yardıma muhtaç kişilerle paylaşabilmek mümkün. Akika kurban bağışı yapmak caizdir, bu konuda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.  Her türlü kurbanın bağışlanacağı gibi Akika kurban bağışı da aynı şekilde bağışlanabilir.  Bu işlemi derneğimiz üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür.  Ayrıca Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak sadece Akika kurbanlarınızı değil vefat eden yakınlarımız için kestireceğini kurbanları da bağışlamaktayız.  Diğer kurban bağışı türlerimize göz atmak için web sitemiz üzerindeki projelerimiz kısmından dönemsel projelerimiz adı altındaki kurban başlığımıza gidebilirsiniz.

 

Afrika’da kurbanlık fiyatları

resim-v-35-min

Afrika Yüzyıllardır batının Kara kıta olarak bildiği yoksulluğun fakirliğin sömürünün devam etti bir ülkedir.  Ayrıca kuraklık ve susuzlukla savaşan bu ülkenin halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman halktan oluşmaktadır.  Batı tarafından sürekli baskılanan ve yer altı, yer üstü kaynakları sömürülen Afrika kendi geleceğine kendi karar veremeyecek bir duruma ve konuma sokulmuştur. Bu sebepten biz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Afrika yapılan kurban bağışlarını oldukça önemsiyoruz.  Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerim’in meallerinden ve açıklamalarından yola çıkarak kurban bağışının en ihtiyacı olan kişiden başlayarak yapılması gerektiğini görüyoruz.  Bu sebepten halk olarak bizim halkımızdan çok daha fazla sömürge ve baskıya maruz kalan Afrika halkına kurban bağışı organizasyonlarınızı devam ettiriyoruz.  Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Afrikada kurbanlık fiyatları 750 Türk Lirası olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir. Afrikada kurbanlık fiyatları Afrika’daki Alım gücü ve hayvan fiyatlarına göre değişiklik göstermektedir.  Afrika’da yapmak istediğiniz kurban bağışlarınızı ülkelerine faaliyette bulunduğumuz ülkeler arasında seçebilirsiniz.  Özellikle bu denli yiyecek ve temiz suya ihtiyacı olan Afrika gibi ülkelerde aynı bölgeye kurban bağışı yoğunluğu olmasını engellemek için çalışanlarımız tarafından bölgeler belirlenmektedir. Afrikada kurbanlık fiyatları ve diğer ülkeler için kurbanlık bağış fiyatlarımız web sitemiz üzerinden yayımlanmıştır. Derneğimize web sitesi üzerinden, banka, EFT, havale ve PTT posta çeki üzerinden yapılabilmektedir.  Sadece Kurban Bayramı için kesilen kurbanlar değil diğer Adak, şükür, vacip ve akika kurbanlarınızı da Afrika’ya bağışlayabilirsiniz.  

 

Yurt dışı kurbanlık bağış

 

Kurbanlık olan hayvanlar da aranan bazı şartlar vardır. Kurbanlık hayvanın deve, sığır ve koyun cinsinden olması gerekir. Dinen belirtilen yaşa ulaşmış olması zorunludur. Bu ise koyunun 6, ayını devenin 5, yaşını sığırın 2 yaşını ve keçinin de 1 yaşını doldurmuş olması demektir. Bir veya iki gözü kör olan veya gözleri düğme gibi dışarı fırlamış veyahut da kör olduğunu açıkça da delalet eden gözlerinin beyaz olması gibi kusurlardan uzak olması gerekir. Hastalık belirtileri hayvanın üzerinde açıkça görülecek şekilde hasta olmaması gerekir. Örneğin hayvanın şiddetli ateşe yakalanıp bu hastalığın onu otlamaktan alıkoyması ve onun iştahtan kesilmesi veya etini bozan ve etinin sıhhatine temsil eden uyuz hastalığına yakalanmaması gerekir. Sürüdeki sağlam hayvanlarla birlikte yürümesine veya onlara yetişmesine engel olacak şekilde topal da olmaması gerekir. Ayrıca kemiklerinde et kalmayacak şekilde iyice zayıflamış da olmaması gerekir. Bizde yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak tüm bu kurallara ve dini uygulamalara özen göstermekteyiz. Yurt dışı kurbanlık bağış hayvanlarımızı bizzat bu kurallara uygun şekilde kendimiz seçmekteyiz.  Yurt dışı kurbanlık bağış yapacak vatandaşlarımızın bu konu hakkında aklında bir soru işareti bulunmaması için tüm dini gerekliliklere dikkat ediyoruz.  Yurt dışı kurbanlık bağış ücretlerimiz ülkelere göre değişiklik göstermektedir.  Ücretleri bize web sitemiz üzerinde yayınlanan birçok yol ile ulaştırmanız mümkün.  Vekaletlerinizi bize verdiğiniz ve ücretlerini yatırdığınız zaman, hayvanların kesildi bilgileri ve video kayıtları sizlere tarafımızdan ulaştırılmaktadır.  Bu sebeple kesilen havyanızı sizler de görebilirsiniz.

resim-v-28-min