Ağar'a 20 bin TL daha harcandı

Ağar'a 20 bin TL daha harcandı
15 Ağustos 2012 08:53

Susurluk davası kapsamında Yargıtay tarafından onanan hapis cezasını Yenipazar’da çeken Mehmet Ağar’ın bulunduğu cezaevindeki güvenlik önlemleri güçlendirildi.

Cezaevinin etrafını çevreleyen tel örgülerin yenilenmesinin ardından son olarak alınan güvenlik önlemleri yerleştirilen kameralarla arttırıldı.

Cezaevi içerisinde bulunan 6 adet güvenlik kamerasına ek olarak cezaevi içerisini, bahçesini ve çevresini farklı açılardan görebilen fonksiyonel 20 adet daha güvenlik kamerası yerleştirildi.

Güvenlik sisteminin yenilenmesi ve teçhizat kurulmasının yaklaşık 20 bin TL’ye mal olduğu öğrenildi.

Ağar’ın, Yenipazar’daki kapalı cezaevine konulmasının ardından, 42 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 50 tutuklu ve hükümlü başka cezaevlerine nakledilmişti. Ağar’ın 25 Nisan 2012’de cezaevine teslim olması sonrasında Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürülen Yenipazar’a müdür ataması yapılmı, tadilat çalışmaları da hızla tamamlanarak, cezaevinin içi ve çevresi tamamen yenilenmişti. Ağar’ın konulduğu yüksek güvenlikli bölüme ise başka kimse yerleştirilmezken, diğer bölüme 11 yeni tutuklu ve hükümlü yerleştirilmişti.