Adana Valiliği’ndeki Seks Kasetleri iddiaları Meclis Gündeminde

Adana Valiliği’ndeki Seks Kasetleri iddiaları Meclis Gündeminde
13 Kasım 2013 13:00

CHP Adana Milletvekili Ali, Demirçalı, Adanalılara “Gavat” söylemi ile Türkiye gündeminde konuşulan Vali Hüseyin Avni Coş’un Özel Kaleminde olduğu iddia edilen seks kasetlerini İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

 

Demirçalı, İçişleri Bakanı Güler’e yönelttiği, “Vali Hüseyin Avni Coş’un makamında, bulunan kasetler hakkında bilginiz var mıdır? Devletin istihbarat birimlerinden yararlanılarak, Adanalı gazetecilerin özel bilgilerinin topladığı ve bu bilgilerin şantaj amaçlı kullanılacak olması iddiası doğrumudur?” sorularına yanıt istedi.

 

Ali Demirçalı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş için “Dinleme hastalığı müptelasıdır” iddiasında bulunarak valinin; milletvekillerini, belediye başkanlarını yasadışı yollardan dinlettiği için hakkında soruşturma açılmasını talep ettiğini anımsattı. Demirçalı, “AKP Milletvekilinin bu iddiaları tartışılırken, Adana Valisi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekiline kullanmış olduğu ifadeler ve en son olarak 10 Kasım törenlerinde Adanalılara söylediği ‘gavat’ sözüyle büyük tepki topladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bugün yeni bir iddia gündeme gelmiş, bu iddiaya göre; özel kalem müdürü Vahdettin Sakallı’nın kentteki yerel medya patronlarının seks kasetlerini Valilikteki dolabında sakladığını ”Bu kasetleri yayınlasam yer yerinden oynar” diyerek gazetecileri tehdit ettiği, yaygın ve yerel medyada yer almıştır.” dedi.

 

Demirçalı önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

 

1-İçişleri Bakanı olarak, Vali Hüseyin Avni Coş’un makamında, bulunan kasetler hakkında bilginiz var mıdır?

 

2-Devletin istihbarat birimlerinden yararlanılarak, Adanalı gazetecilerin özel bilgilerinin topladığı ve bu bilgilerin şantaj amaçlı kullanılacak olması iddiası doğrumudur?

 

3-Gazetecilerin mal varlıklarına ve özel hayatlarına dair belgelerin ve kasetlerin valilik makamında bulunması hakkında açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır?

 

4-Vali Bey’in Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan bu kişinin üstüne vazife olmayan işlere karışması ve bu bilgileri toplamasındaki amacı nedir? Özel Kalem Müdürü hakkında açılmış soruşturma bulunmakta mıdır?

 

5-Vali Coş’un Özel Kalemi tarafından dinlendiği, takip edildiği ve kasetleri olduğu iddia edilen gazeteci ve gazete sahipleri tarafından savcılıklara ve Bakanlığınıza yapılmış her hangi bir suç duyurusu mevcut mudur?

 

6-Adana Valisi hakkında bunca iddia ve tartışma devam ederken ve hakkında açılmış soruşturmalar varken, neden görevinden uzaklaştırılmıyor ve korunmaya çalışılıyor? Sayın valinin diğer kamu görevlilerinden ayrıcalığı nedir?

 

7-İçişleri Bakanı olarak, Vali Coş hakkında bugüne kadar açmış olduğunuz soruşturma sayısı nedir? Bu soruşturmalardan suç işlendiği tespit edilen ve idari yönden cezalandırılan her hangi bir husus var mıdır?