"Adalet istiyoruz"

"Adalet istiyoruz"
6 Şubat 2012 09:42

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanları için ayrıcalık beklemediklerini, maaşlarının emsallerinin seviyesine çıkarılmasını ve sabit olarak ödenmesini, yani “adalet” istediklerini belirtti.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanları için ayrıcalık beklemediklerini, maaşlarının emsallerinin seviyesine çıkarılmasını ve sabit olarak ödenmesini, yani “adalet” istediklerini belirtti.

Erözgün, Tüm Sağlık-Sen adına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e birer mektup göndererek sabit maaş talep etti. Erözgün, ANKA’ya ilettiği mektubunda sağlık çalışanlarının çoğu yerde 7/24 çalıştığını vurgulayarak, “Tüm Sağlık-Sen olarak hak ettiğimizi sabit maaş olarak almak istiyoruz. KHK’lerle birçok bürokratın maaşlarını eşit işe eşit ücret diye arttırırken sağlık çalışanları göz ardı edilmiş ve mağdur olmuştur” dedi. En düşük memur maaşı olarak eskiden hizmetli maaşlarının baz alınırken, artık hemşire, ebe gibi sağlıkçı maaşlarının baz alınabileceğini öne süren Erözgün, hekim dışı sağlık personeline 562-773 TL döner sermaye eklendiğini aktardı.

 

-“DÖNER SERMAYE DEĞİL, SABİT MAAŞ İSTİYORUZ”-

Dört yıllık üniversite mezunu bir mühendise 3 bin 43 TL maaş ödeniyorsa Sağlık Hizmetleri sınıfındaki lisansiyer sağlık personeline de 3 bin 43 TL, 8/1’den maaş alan bir polis memuruna 2 bin 434 TL maaş ödeniyorsa, emsali eğitimi yapmış olan sağlık çalışanına da bu miktarda sabit maaş ödenmesi isteyen Erözgün, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“12 Eylül Darbesi’yle Tam Gün Yasası iptal edilirken maaşları dondurularak cezalandırılan ve halen bu cezaları devam eden sağlık çalışanlarının cezası artık kaldırılmalı ve emsalleri seviyesinde sabit maaş almaları için 12 Eylül Askeri Darbesi’nin sağlık çalışanlarına uyguladığı haksızlığın ortadan kaldırılmasını Tüm Sağlık Sen olarak talep ediyoruz.

Kurum gelirlerine göre döner sermaye ödemeleri sürekli olarak azalma göstererek personele ödenmektedir. ‘Bu ay iyi gelirimiz oldu, döner sermaye ödemelerini artırdık’ şeklinde bir ödeme bugüne kadar hiç olmamıştır. Hep azalarak ödenmiştir. Emekliliğe yansımayan, ne zaman verileceği belli olmayan verilmediği ay aç kaldığımız döner sermaye istemiyoruz. Sabit maaş istiyoruz.

Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Ekibin tüm üyeleri arasında da hakkaniyet ve adalet gerekir, biri olmadan diğerinin hizmet üretmesi söz konusu değildir. Laboratuvar tetkik sonuçları olmadan hekimin doğru teşhise ulaşamayacağı gibi ekip birbirine bağımlıdır. Bu ekip üyeleri arasında iş barışı bozulmamalıdır. Bunun için tüm sağlık çalışanlarına diğer kamu kurum ve kuruluşlarında emsallerine ödenen maaşlar oranında sabit maaş sistemi uygulanmasına geçilmesi için ilgililere emir ve müsaadelerinizi arz ederiz.”