ABD’de tarihi vize skandalı

ABD’de tarihi vize skandalı
19 Ekim 2017 11:14

ABD’nin güvenlik alanında işbirliği yaptığı Afrika ülkesi Çad’ın ‘pasaport kağıdı’ bittiği için ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni seyahat kısıtlaması listesine dahil edildiği açıklandı. AP’ye konuşan bir Kongre yetkilisi Çad’ın listeye eklenmesine diğer ulusal güvenlik kurumlarının itiraz ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini aktardı.

 

 

Afrika ülkesi Çad’ın ABD Başkanı Trump’ın seyahat kısıtlaması listesine girmesine bir idari sorunun neden olduğu ortaya çıktı.

Buna göre pasaportlarda kullanılan kağıdın Çad’da bitmesi nedeniyle ABD, kendisine örnek gönderilmediği gerekçesiyle güvenlik alanında işbirliği yaptığı bu ülkeyi yeni listeye dahil etti.

 

 

HERKESİ ŞAŞIRTTI

 

 

Sputnik’in Associated Press’in (AP) haberinden aktardığına göre geçen ay Çad’ın Kuzey Kore, İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen ve Venezüella’nın yer aldığı listeye eklenmesi ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) Çadlı liderlere ve Fransa’ya kadar herkesi şaşırttı.

Zira ABD yönetimi Çad’ın terörle mücadeledeki işbirliğini özellikle de Nijerya’dan yayılan Boko Haram militanlarına karşı olan mücadelesini övüyordu.