'ABD özür dilemiyor, biz neden Türkiye'den dileyelim?'

'ABD özür dilemiyor, biz neden Türkiye'den dileyelim?'
5 Haziran 2012 13:22

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, ABD’nin, öldürülen Pakistanlı askerler için özür dilemeyi reddettiğine dikkat çekerek, İsrail’in tüm baskılara rağmen Türkiye’den özür dilemeyi reddetmesi gerektiğini öne sürdü.

İsrail’in “şahin” Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, ABD’nin öldürülen 24 Pakistanlı asker için özür dilemeyi reddettiğine dikkat çekerek, İsrail’in de, Türkiye’den özür dilemeye mecbur olmadığını savundu.

Avigdor Liberman, Eilat’ta düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “Eğer ABD, geçen Kasım ayında kazaen öldürülen Pakistanlı askerler için Pakistan’dan özür dilemeyi kesinlikle reddediyorsa, elbette ki İsrail, Mavi Marmara gemisinde öldürülen Türkler için Türkiye’den özür dilemeye mecbur değil” mesajını verdi.

Jerusalem Post tarafından yansıtılan konuşmasında Liberman, “Bu nedenle bize gelip özür dilememiz için baskı yaptıklarında en iyi dostlarımız olsalar bile, onlara hayır demeliyiz” diye konuştu.

Mavi Marmara’ya baskına katılan İsrailli askerlerin kendilerini savunduklarını öne süren Lieberman “Biz haklıydık ve baskı ne kadar büyük olursa olsun, insan haklı olduğu bir şey için özür dilemez” sözlerini de kullandı.