Elektronik Küpe Nedir? Nereden Alınır?

Elektronik Küpe Nedir? Nereden Alınır?
15 Eylül 2021 12:25

Küpsan elektronik küpe uygulaması, Türkiye ekonomisi için önemli bir uygulama haline gelmiştir. Çok sayıda hayvan yetiştiren çiftliklerde elektronik şekilde yapılan sayım işlemlerinde hayvan küpelerinin büyük bir önemi bulunmaktadır.

 

 

Elektronik Küpe Nereden Alınır?

Ülkemizde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen bilgiler sayesinde her bir hayvanın bilgilerinin kayıtlı olduğu hayvan küpeleri küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere iki farklı şekilde hazırlanmaktadır. Her iki hayvan türü için de uygulanan elektronik küpe çeşitleri ise hayvanların tüm bilgilerinin TÜRKVET veri tabanında kayıt altında bulunmasını sağlamaktadır.

RFID Teknolojisi ile Elektronik Küpe Ayrıcalığını Yaşayın

RFID teknolojisi, elektronik küpe uygulamasında kullanılan önemli bir teknolojidir. Uzaktan yönetim imkanı sunan bu teknoloji sayesinde, bir hayvan çiftliği sahibinin hayvanlarının sağlık ve gelişim süreçlerini resmi bir şekilde kayıt altına alması imkanlı hale gelir. Böylece hayvanların yanında olmadan dahi sağlık kayıtlarına ulaşmak mümkün olur.

Dayanıklı Küpeleme İşlemi ile Uzun Ömürlü Takip

Hayvanlarınızın çok uzun süre kolayca takip altında olmasını istiyorsanız elektronik hayvan küpesi uygulamasına kayıt olmayı unutmayın. Diğer hayvan küpeleri ile kıyaslandığında çok daha dayanıklı olan bu küpeler sayesinde uzun süre hayvan takibi yapabilirsiniz. Hayvanlarınızın günlük kontrollerini elektronik olarak kolayca sağlayabilirsiniz.

Elektronik Küpe ile Sayım Çok Kolay

Elektronik hayvan küpeleri ile siz de binlerce koyunu tek tek saymak zorunda kalmazsınız. Günlük sayım işlemlerinde elektronik bir çağı ayaklarınıza getiren elektronik hayvan küpeleri ile siz de hayvancılık alanında yapmanız gereken diğer işlemlerinize zaman ayırabilirsiniz.

Doğum Takibi Yapmak İçin Elektronik Hayvan Küpesi Kullanın

Elektronik küpe kullanmanın avantajları arasında belki de en önemlisi doğum takibidir. Elektronik bir sistem üzerinde soy ağacına eklenen hayvanlar, hangi ırktan ve atadan geldikleri konusunda devlet kayıtlarında yer alırlar. Olası ırk çiftleştirmeleri için tercih edilecek hayvan türleri ve satın alım işlemleri de bu sayede çok daha kolay olur.

Sağım Takibi Yapmak İçin Hayvan Küpesi Tercih Edin

Binlerce hayvanın sağıldığı büyük çaplı çiftliklerde sağım takibi de büyük öneme sahiptir. Hangi hayvanın ne kadar süt verdiği, kaç yaşında olduğu ve verimlilik oranları elektronik hayvan küpeleri sayesinde çok daha kolay bir şekilde takip ediliebilir.

Modern Hayvan Takip Sistemi : Elektronik Küpe

Son teknoloji ürünlerinin tüm sektörlerde yerini aldığı bugünlerde elektronik küpe kullanımı da önplana çıkmaktadır. Modern hayvan takip sistemleri arasında yerini alan bu hayvan küpeleri, üreticinin büyük kolaylık yaşamasını sağlamaktadır. Üretim, üreme ve sayım konularında takip imkanını artıran bu sistemler ile siz de hayvanlarınızın kontrolünü kolayca yapabilirsiniz.

Küpsan elektronik hayvan küpesi uygulaması ile siz de sağlıklı ve kaliteli üretim yapma şansına sahip olursunuz. Türkiye ekonomisindeki önemli yerinizi bir adım daha ileri taşımak için modern küpeleme yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.