CHP’li Kaya’dan Devlet Bahçeli’ye: Barajlar düşürülerek eğitimde fırsat eşitliği sağlanamaz

CHP’li Kaya’dan Devlet Bahçeli’ye: Barajlar düşürülerek eğitimde fırsat eşitliği sağlanamaz
11 Ağustos 2021 10:00

MHP lideri Devlet Bahçeli daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması talebini yineledi. Taban puanlarının da düşürülmesini isteyen Bahçeli “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, MHP Lideri Behçeli’nin bu talebini eleştirerek “Barajlar düşürülerek eğitimde fırsat eşitliği sağlanamaz” dedi.

 

 

CHP’li Kaya açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

 

“ÖSYM’nin pandemi koşullarında yaptığı YKS’de fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşeceğini defalarca söyledik. Ancak AKP iktidarı bu uyarımızı dikkate almadı. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler YKS’de çok büyük mağduriyet yaşadılar. Sayın Devlet Bahçeli YKS sonuçları açıklandıktan sonra TYT ve AYT baraj puanları düşürülmesi gerektiğini söylüyor. Sayın Bahçeli siz iktidar ortağısınız, kamuoyuna açıklamak yerine, talebinizi Recep Tayyip Erdoğan’a zamanında söylemeniz yeterli olurdu.

 

 

12 Eylül’ün ürünü YÖK kaldırılmadan, üniversiteler özgürleşmeden, sistem baştan aşağı değiştirilmeden; barajları aşağı yukarı çekmek, eğitimde fırsat eşitliği sağlayamaz. Yasa teklifi verelim siz de destekleyin… Var mısınız?.”