Ne Zaman Su İçmeliyiz?

Ne Zaman Su İçmeliyiz?
23 Haziran 2021 18:38

İnsan vücudu yaşamını sürdürmek için gün boyu birçok besine ihtiyaç duyar. Bunlar arasında en önemli değer ve kaynak olarak gösterilen temel gıda sudur. Her insanın su ihtiyacı ve su içme isteği farklı olduğu için kullanım miktarı aynı olmayacaktır.

 

 

Genelde insanların çoğu, su içmek için en uygun zamanın susama anı olduğunu düşünür. Durum bunun tam aksine olduğu için gün boyu almanız gereken belli bir su miktarı vardır. Yeni bir güne başladığınızda su içmeden kahvaltı kısmına geçmek vücuda ekstra yük yüklemek anlamına gelir. Sabah uyandığınızda boş olan midenizi bir bardak suyla kahvaltıya hazırlamak çok daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olur.

Su içmek için ideal bir zaman aralığı olan yemek öncelerini değerlendirmekte fayda var. Öğünlerden 20 dakika önce bir bardak su içmek sindirim kolaylığı ve tokluk hissi açısından ayrı bir önem taşır. Bu nedenle, tüm öğünlerden önce su içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Birçok insan açlık hissettiğinde yemek ya da atıştırmalık bir şeyler tüketmek ister. Çoğu zaman açlık zannettiğiniz his, susuzluğun habercisidir. Acıktığınızda bir bardak suyun ardından tokluk hissi geliyorsa bu durum susadığınızın işareti olur.

Gün içinde egzersiz sonrası halsizlik ve rutin bir yorgunluk sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Vücudunuz su kaybettiğinde bunu halsizlikle gösterir. Bu nedenle, spor esnasında aralıklarla su tüketmenizde fayda var.

Ne Zaman Su İçmemeliyiz?

Her öğünde farklı şekilde beslendiğiniz için bazı yemekler daha fazla susamanıza neden olabilir. Birçok insan yemek yerken su içmenin daha doğru olduğunu düşünür. Sindirim sisteminizin olumsuz etkilenmemesi için yemek esnasında su içme alışkanlığını bırakmanız gerekir.

Zayıflamak için ya da farklı nedenlerden dolayı yoğun bir şekilde spor yapıyor olabilirsiniz. Spor esnasındaki yorgunluk nedeniyle insanların çoğu daha fazla su içme ihtiyacı hisseder. Uzun süren susuzluk ve yorgunluk anından sonra fazla miktarda su içmek olumsuz sonuçlara neden olabilir.

Pratik ve hız açısından birçok insan oturmadan su içmeyi tercih eder. Zaman kaybetmemek için hızlıca içtiğiniz su farklı sorunlara neden olabilir. Ayakta içilen su daha fazla oksijen yutmanıza ve mide rahatsızlıklarına zemin hazırlayabilir.

İstanbul Anadolu Yakası Eylül Su Siparişi

Günlük hayatın her noktasında suya duyulan ihtiyaç artış gösterir. Özellikle evde fazla vakit geçirdiğiniz dönemlerde su kullanımı daha farklı olabilir. Her an temiz ve lezzetli suya ulaşmak için vakit kaybetmek istemiyorsanız Eylül Su satın alabilirsiniz.

Eylül Su siparişini kolay bir şekilde verebilir ve bulunduğunuz bölgeye kısa sürede teslimat yapıldığını görebilirsiniz. İstanbul gibi yoğun trafik sorunu olan bir bölgede aradığınız lezzetli suya ulaşmanın zaman aldığını düşünebilirsiniz. İstanbul Anadolu Yakası Eylül Su siparişi sayesinde aradığınız doğal suya ulaşabilirsiniz. Damacana su siparişi hakkında merak ettiğiniz her şeyi https://www.marsu.com.tr/ adresinde bulabilirsiniz.