Ev ve İş Yerlerine Özel Raf Sistemleri

Ev ve İş Yerlerine Özel Raf Sistemleri
17 Haziran 2020 14:07

Malzeme saklamadan tutun da hammadde ve yarı mamul ürünlerin saklanacağı, en iyi şekilde depo halinde kullanılacağı şekilde depo raf sistemlerinin oluşturulması günümüzde oldukça yaygındır. En çok görülen market alışverişlerindeki rafların tamamı, güçlü ve dayanıklı olmasıyla beraber orta halli ağır yüklü raf sistemleri olarak belirtilir. Bununla beraber günümüzde hareketli birçok yapıya sahip raf sistemleri de bulunur.

 

Depolanmasını istediğiniz ürün türlerinden çeşit ve özelliklerine göre depo ve raf sistemleri yaptırabilir, yerden tasarruf ederek hem büyük hem de küçük yüklerinizin düzenli haliyle bir raf halini almasını sağlayabilirsiniz. Günümüz şartlarında depo istifleme, sevk işlemleri sırasında en uygun raf sistemleriyle depolanacak yüklerin tamamında gerekli yapıyı kurdurtabilirsiniz.

 

Ağır yük rafları, kullanılacak olan yüklere göre kendi içerisinde birkaç kategoriye ayrılır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Sır sırta raf
  • Yüksek irtifa
  • İçine girilebilir
  • Tablalı raflar

 

Rafların temel amacı, büyük ve küçük yükleri taşımakken, ağır yük raflarının da ne tarz büyüklükte ürünler taşınacaksa buna göre en iyi şekilde ölçünün alınması ve projenin şekillenerek oluşturulması önemlidir. İsteklerinize karşı ikinci el raf sistemleri gibi seçeneklerde de çeşitli seçimler yapabilir, ağır yüklerin en iyi şekilde raf ve depo sistemi içerisinde doğru yapıda kullanılmasına yönelik adımlar atabilirsiniz.

 

Raf sistemleri kurulurken en çok düşünülen ve kafa yorulan sistem, paslanma riski olmasıdır. Çelikten üretilmiş olan ve parlak yüzeylerde çeşitli maddelerin kullanıldığı özel raflarda, nem oluşturmama özelliği bulunması ve böylelikle pas yapmaması gibi bir yapının kurulu olduğu paslanmaz raf modelleri de bulunur.

 

Raf Sistemlerinde Kolay Kurulum Desteği

 

Satın almak istediğiniz çeşitli rafların kullanım alanlarına göre değişiklik gösterdiği bilinir. Kolay kurulum sayesinde ev ve iş yeri olarak istediğiniz her yerde özel bir raf sistemi isteyebilirsiniz. Kafe, restoran ve benzer işyerlerinde iş yerinin tarzına uygun mutfak ve dekoru bozmayan şekilde raf sistemleri yapılandırılabilmektedir. Raf modelleri kurgulanırken, tamamen yerin kullanım alanı ve yapısına göre, kullanım koşulları ve şartına göre malzemesi özel seçilmektedir.

 

Restoranlarda kurulabilir paslanmaz raflar, kaliteli çelik ve boyalı plastik ile özel bir yapıya sahip olur. Depo rafı olarak nemli ve su ortamlarında paslanmaz özelliğiyle beraber anti bakteriyel materyal ürünlerin de korunmasını raf içerisindeyken sağlar. Çelik depo ve raf sistemlerinden tutun da; hafif ve orta yük, ağır yük rafları, depolama ekipmanları ve çeşitli raf aksesuarları Zem Raf Sistemleri tarafınca sağlanmaktadır.

 

Müşterilerinin isteklerini ve beklentilerini en doğru şekilde analiz eden Zem Raf Sistemleri, çözüm odaklı proje üretimiyle birlikte raf istenen alan için özel hesaplamalar ile size özel profesyonel ve akılcı çözümler sunulmaktadır. Projelerde her zaman kalite standardı en üst seviyelerde tutularak önemli ve güvenli bir yapı kurularak, gelişen teknolojiyle birlikte raf sistemleri çözümleri sunarlar.