İzmir’de en iyi lokmayı kim döker?

İzmir’de en iyi lokmayı kim döker?
25 Kasım 2019 13:25

İzmir son verilere göre konut fiyatlarının en çok arttığı şehirlerden birisi olmuştur. Bunun sebebi ise insanların bu şehirde yaşama isteğininin fazla olmasıdır. Neden İzmir’de yaşamak ister insanlar. İzmir lokmacı firmalarının bu işteki payı nedir. İzmir insanı çağdaş, kültürlü ve en önemlisi paylaşımcı bir ruha sahiptir. Dayanışma ve paylaşımın bu kadar yoğun yaşandığı başka bir şehir yoktur. Buda buradaki yaşamı kolaylaştırmaktadır.

 

 

İzmir lokmacı firmaları ise halkın bu paylaşımcı ruhuna uygun olarak gayet uygun İzmir lokma fiyatı vererek dayanışmaya katkı sağlamaktadırlar. Her ne kadar son zamanlarda sektöre yeni giren bazı korsan firmalar olsa dahi bu durum genelde değişmemektedir. Bu korsanların tek zarar verdikleri hayır sahibinin dileklerini boşa çıkarmaya çalışmaktır. Fakat insanlar lokmacıya göre hayırı değerlendirmemektedir.

 

İzmir lokmacı firmalarının gelişimi

 

İzmir lokmacı firmaları son beş yıllık bir süreç içerisinde gelişim göstermektedirler. Pastacılık ve tatlıcılık sektöründen geçiş yapan firmaların başarısı ortadadır. İşin mutfağından çıktıkları için neyi nasıl yapmaları gerektiğini çok iyi bilmektedirler. Lezzetli ve sağlıklı üretimin ne olduğunu nasıl bir üretim yapmaları gerektiğini çok iyi bilirler. Hangi malzemeyi ne kadar kullanması gerektiğini hangisini kullanmaması gerektiğini de çok iyi bilirler.

Bundan on yıl kadar öncesinde İzmir lokma firması aktif değild. Çünkü lokmanın dağıtılacağı yere kazanların taşınması, hamurun yapılıp beklenmesi hep zaman ve emek alan işlemlerdi. Lokma arabalarının ortaya çıkması ile artık ne kazan taşıma derdi nede hamurun bekleme süresi diye bir dert kalmadı. Böylece İzmir lokmacı firmaları büyük bir kolaylığa erişmiş oldular.

Elbette lokma arabalarındaki bu gelişim lokma sektörüne olumlu katkı yaptığı kadar olumsuz yönleri de olmuştur. Çünkü işin kolayladığını gören bazı kişilerin bu sektöre olan ilgisi artmaya başlamıştır. Oysa lokmacılık göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Bir kere lokmanın bütün çeşitlerinde uzman olmanız gerekmektedir. Hangi lokmayı nasıl yapacağınızı iyi bilmeniz lazımdır.  Lokmayı yapmakla da iş bitmemektedir. Aynı zamanda dağıtımını da düzgün bir şekilde yapmak önemlidir. Aşırı kalabalık yerlerde seri bir şekilde üretim yapabilmelidir.