Erdoğan ve Kanadalılar nasıl barıştı?

Erdoğan ve Kanadalılar nasıl barıştı?
23 Temmuz 2019 09:21

Çanakkale’nin Kirazlı köyünde Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından altın madeni projesi yürütülüyor. Benim de bu bölgede yaşamam sebebiyle az çok bu işlerin detayları ile ilgili bilgim oluyor.

 

 

Mehmet ANDAÇ H&H YORUM

 

 

Çevremde konuşulan iddialara göre, bu şirketin altını tam işleyebilmesi için bir belge izni gerekiyor. Bu izni veren kişi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan deniyor. Bunun üzerine şirket yetkilileri seçimden önce Erdoğan’ın yanına çıkarak görüşme gerçekleştiriyor. Görüşme esnasında Erdoğan, belgeyi seçimden sonra vermeye karar veriyor ama şirket yetkilileri beklemek istemiyor. Bunun üzerine bir restleşme oluyor ve konu orada kapanıyor.

Şirket, restleşme üzerine kazdağlarındaki madeninde çalışan AKP’lileri işten çıkartıyor ve işletmeyi durdurma kararı alıyor. Seçim bittikten bir kaç ay sonra öğreniyoruz ki maden tekrar faaliyete geçmiş ve ÇED raporundan daha fazla bir ağaç kesimi olmuş. Tabi çevre dernekleri ayağa kalkıyor. Hatta CHP’li vekiller konunun araştırılması için meclise önerge verdiler fakat AKP ve MHP’nin red oyu ile kabul edilmedi.

Yukarıda belirttiğim iddialarda yer alan Erdoğan ile Kanadalı bu şirketin restleşmesi nasıl bir anda barışık hale geldi? Bir çok vatandaş gibi benimde bu soru kafamı kurcalıyor?

 

Mehmet ANDAÇ Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Erdoğan ve Kanadalılar nasıl barıştı?
Bu ayıp da Ülkücü camiaya bir ömür boyu yeter
Fakirdik, yolsulduk ama beka meselemiz insanlıktı!