TÜRK HUKUK TARİHİNDE GÖRÜLMEYEN BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKMAZI

TÜRK HUKUK TARİHİNDE GÖRÜLMEYEN BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKMAZI
6 Temmuz 2019 11:50

12 Mayıs 2016’da Kadıköy Yoğurçu Parkı’nda meydana gelen olayda 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere, hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitirdi. 4’üncü yılına ‘cinayetin’ davasının son duruşmasında 6.kez bilirkişi raporu talep edildi. Yani mahkeme bilirkişi raporları yüzünden uzadıkça uzadı. Sırf sanıkların kusurunun tespiti için 6 defa bilirkişiye başvurulması hukukçuların da tepkisini çekti. İşte yerleşik yargı teamüllerinin dışına çıkılan ve ‘bilirkişi’ rekoru kıran davada yaşananlar ve en deneyimli hukukçuların bile kafasını karıştıran ‘bilirkişi’ çıkmazı…

 

 

 

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, 12 Mayıs 2016’da hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin kamyon şoförü Mümin Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ A.Ş. çalışanlarının “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6’şar yıla kadar yargılandıkları dava, bilirkişi raporu çıkmazına girdi. Mahkemeye ulaşan 5. raporda, ‘sade bir vatandaş olarak yolda yürüdüğü’ belirtilen Şule İdil Dere’nin ‘kusurunun bulunmadığı’ kaydedilirken, kamyon sürücüsü ise ‘asli kusurlu’ bulundu.

 

Ancak mahkeme hakimi, 3 Temmuz’da görülen duruşmada, 5. bilirkişi raporunda sanıkların kusur durumuyla ilgili yeterli değerlendirmenin yapılmadığını ve hukuki denetime elverişli olmadığını belirterek, bilirkişi heyetinden ek rapor alınmasına karar verdi.

 

Haberin devamı için tıklayın;

Kaynak: Sevgim Begüm YAVUZ/SÖZCÜ