CHP İzmir’de aday adaylığı trafiği hızlandı!

CHP İzmir’de aday adaylığı trafiği hızlandı!
18 Ekim 2018 09:33

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği CHP’de, aday adayı trafiği hızlandı.

 
Konak için aday olmasına rağmen geçen seçimde Karşıyaka’dan aday gösterilen ve rekor oyla seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, “Benim aklımda şu an Karşıyaka var. Başıma başka yer gelirse onu da saygıyla karşılarım” dedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla yakınlığı bilinen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, adı en çok dillendirilen isimlerden. Soyer, adaya genel merkezin karar vereceğini vurguladı.
Bir dönem Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sözcü gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, Dikili’den aday adayı olduğunu açıkladı. Eski Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da aynı görev için başvuru dosyasını, dün CHP II Başkanı Deniz Yücel’e teslim etti. Eski Konak İlçe Başkanı Şakır Başak, Karabağlar Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

 
Meclis üyeliği için istifa

 
Karaburun’a aday adaylığını açıklayan Bülent Çumçum da, ilçe başkanlığından istifa etti. Görevi bırakan ilçe başkanları arasında Çiğli’de Utku Gümrükçü, Menderes’te Ahmet Pala, Aliağa’da Özcan Durmaz, Çeşme’de Ekrem Oran, Tire’de Hakan Şenoyar, Seferihisar’da İsmail Yetişkin, Beydağ’da Feridun Yılmazlar, Bergama’da Mehmet Canbaz yer alıyor. Güzelbahçe Belediye Başkanı Kazım Çam ise belediye’ meclis üyesi olmak için istifa etti

 

fd9080ae78ab7f87