Hain saldırı! Uzman Onbaşı şehit oldu

Hain saldırı! Uzman Onbaşı şehit oldu
3 Ekim 2017 19:50

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde görevli Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, sabah saatlerinde otomobilinden indiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırganlar kaçarken, hastaneye kaldırılan Uzman Onbaşı tedavi altına alındı.

 

 

 

 

Silvan’da bugün saat 09.45 sıralarında özel otomobiliyle Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi yakınlarına gelen Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, araçtan indiği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. İsabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Uzman Onbaşı Kızılca, ambulansla Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mehmet Kızılca, daha sonra Diyarbakır’a sevk edildi.

 

Olayın meydana geldiği bölgede inceleme yapan polis, kaçan saldırgan ya da saldırgınların yakalanması için çalışma başlattı.

 

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

 

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bugün sabah saatlerinde aracından indiği sırada silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, yapılan tüm müdahalelere rağmen kuktarılamayarak şehit oldu.

 

VALİLİK AÇIKLADI: BİR TERÖRİSTİN SİLAHLI SALDIRISINA UĞRADI

 

Silvan İlçesi’nde sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca ile ilgili Diyarbakır Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, Silvan İlçesi Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın bugün saat 09.45 sıralarında görevli olduğu kışladan izin alarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıktığı ilçe merkezinde Diyarbakır Caddesi üzerinde sivil araç içerisinde bir teröristin silahlı saldırısına uğradığı belirtilerek, “Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca, Silvan İlçesi Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak saat 11.15 sıralarında şehit olmuştur. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’ya Allahtan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI, TÖRENLE UĞURLANDI

 

Canan ALTANTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA) Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bir teröristin silahlı saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca için uğurlama töreni düzenlendi. 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askerler katıldı. Şehit Kızılca’nın ambulanstan alınan cenazesinin katafalka konulmasıyla başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Mehmet Kızılca’nın 1 Ağustos 2017 tarihinde göreve başladığı ve ilk görev yerinin de Silvan İlçesi olduğu belirtildi.

 

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne gönderildi.

 

 

DHA