Soğuk hava çarpmasına Dikkat!

Soğuk hava çarpmasına Dikkat!
4 Aralık 2015 09:40

Ey Yüce Türk İslam alemi! Cumanız Mübarek Olsun

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Kış mevsimi ile beraber soğuk havadan kaynaklanan hastalıklar da başladı. Son günlerde Türkiye ile Rusya arasında bazı olumsuzluklar oldu. Olumsuzluklar, en çok tarıma dayalı ekonomiyi veTürk çiftçisini etkiledi. Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini bu tür olumsuzluklardan uzak tutsun.

 

Değerli okuyucularımız: Bu olumsuzluğun soğuk hava çarpması ile ne ilgisi var diye merak edebilirsiniz! Sebze ve meyve ihracatının azalması münasebetiyle sebze ve meyve fiyatları da düşecektir. Türk Milletine narenciye tüketim imkanı doğmuş olup, kış hastalıklarından kısmen de olsa etkilenmeyecektir. Sebze, meyvenin pahalı olmasından dolayı vatandaşın alım gücü azalıyor ve böylece hastalıklar da daima kapısını çalıyor ve kimyasal ilaç kullanımına yöneliyor. Böylece Turunçgiller (Limon, Portakal, Mandalina, Greyfurt, Turunç) meyvelerini kullanarak kış hastalıklarından uzak durma fırsatını yakalamış olurlar.

 

SOĞUK HAVA ÇARPMASI VE LİMON

 

Limonun içerdiği C vitaminini, eczanelerden sentezle elde edilmişleri almaktansa, doğanın şifalı armağanlarında bulunan limondan almak hem çok ucuz hem daha şifalı olur. Kış sezonunda limonun bol ve ucuz olmasından faydalanıp tüketimi ihmal etmemeliyiz!

 

Tüketilen sebze-meyveleri, değerini kaybetmeden yiyiniz.

 

DİKKAT DİKKAT!

 

Limon, portakal, mandalina ve greyfurt, suyu sıkıldıktan ve soyulduktan sonra 30 dakika içerisinde tüketilmediği takdirde, bekledikçe vitamin, mineral ve besin değerlerini kaybeder.

 

Kış aylarında Kahraman Mehmetçik, emniyet mensupları ve benzer görevlerde bulunanların ellerinde oldukça derin yaralar, çatlaklar olur. Sıcaklığın düşme derecesine göre oluşan bu çatlaklarda önce kılcal damarlar felce uğrar ve damar içinde bulunan kanın sızıntısı deri dokusunda toplanır. Hareketsizlik ve Kuzey rüzgarları bu çatlakların oluşmasını daha çabuk ortaya çıkarır. Soğuk vurmada deri şişmiştir. Ödemli bir yanık gibi kırmızıdır. Karşıdan bir yanık yeri gibi görünür. Soğuk vuran eller oldukça kaşınırlar. Tedavi edilmezse eller ülserli olur. Bunlar görülür görülmez günde en az 4-5 kere parmak uçları ile 10 dakika ellere masaj yapılmalıdır. Eğer ki soğuk vurması 3 saati geçmişse limon suyu masajının dışında, soğan da etkilidir.

 

SOĞAN REÇETESİ:

 

Malzeme: Soğan, Bitkisel Gliserin, su. Hazırlanışı: Soğanı kabuğu ile küp şeklinde doğrayın, üzerine kaynamış suyu boşaltıp soğuduktan sonra bir-iki tatlı kaşığı Gliserini ilave edip, bu su ile soğuktan etkilenen bölgelere kompresler konur.

 

Derisi yağlı olanlar sabahları limon suyu kullanarak derisi yumuşar ve parlar. Limon deri üzerindeki bulunan hoşumuza gitmeyen siyah noktaları temizler.

 

Limon suyu cilt damarlarının mucize bir düzenleyicisidir. Böylece derinin kan dolaşımını düzeltir ve deriye büyük bir canlılık verir.

 

DİKKAT! Reçeteler destek içindir: Kullanmadan önce, vicdan muhasebesi ahlakına sahip Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

Cümle Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Reçeteler ile ilgili Soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile iletebilirsiniz.

 

ÖZDEYİŞLER

 

Düşmanlar: Meşguliyet, israf, tembellik, hizmet sektörüne yatırım, stres ve Allah korkusundan mahrum kalmaktır. (Numan Aladağ)
Liderlik, Vicdan muhasebesi yaparak, üretimi teşvik ederek ön safta yer alan inanç aktarımıdır. (Numan Aladağ)
Sağlık, vicdan ve ruhun güzelliği, bedenin güzelliği kadar kolay görünmüyor. (Numan Aladağ)
Yiyecekler, zamanında tüketilirse şifası çoktur ve güzeldir. (Numan Aladağ

Kaynakça: Numan Aladağ’ın Yurtdışı, yurtiçi gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.

 

ERMENİ TİCARİ AHLAKI İLE İLGİLİ YAZIMIZ YAKINDA ÇIKACAKTIR.

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun