‘Yeni Türkiye’nin tiyatrolarında bu kez de ‘orospu’ rolü yasaklandı

‘Yeni Türkiye’nin tiyatrolarında bu kez de ‘orospu’ rolü yasaklandı
21 Aralık 2014 10:15

Sanatı devlet tekeline almasıyla oldukça eleştirilen AKP hükümeti artık sahnede oynanacak rolleri de belirliyor. İstanbul Şehir Tiyatroları’nın ‘Cibali Karakolu’nda yer alan bir ‘orospu’ rolüne yasak getirildiği ve bu rolü oynayan oyuncunun sahnelerinin kaldırıldığı iddia edildi.

 

 

İddiayı Twitter hesabından duyuran tiyatrocu Nedim Saban, “Ve… tiyatroda orospu rolü oynamak yasak! Şehir Tiyatrosu Cibali Karakolu’nda bu rolü oynayan oyuncunun sahnelerini kaldırıp,oyuncuyu atmış” diye yazdı.

 

 

123

 

 

Refik Kordağ ile Muammer Karaca tarafından bir Fransız komedisi olan ‘Nuits de Noces’den (Bir Düğün Gecesi) uyarlanan oyun ilk kez 1955 yılında Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenmişti.

 

 

Nedret Denizhan’ın yorumuyla seyircisiyle buluşan oyunun kadrosunu ise Zihni Göktay, Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Cem Karakaya, Tuğçe Açıkgöz, Betül Kızılok Bavli, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Seza Güneş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli ve Begüm Yazıcıoğlu yer alıyor.

 

 

REPLİKLERİN ÇIKARILMASI İSTENMİŞTİ

 
Geçtiğimiz ekim ayında da Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği, ‘Güneş Batarken Bile Büyük’ oyununun orjinal metnindeki “Seninle yatmak istiyorum” ve “Tavşan gibi inlerim” gibi replikleri küfürlü ve erotik bulmuş ve senaryodan çıkartılmasını istemişti.