İkisi arasındaki temel farklar

İkisi arasındaki temel farklar
27 Temmuz 2014 10:32

İkisi birbirinden eski dille ifade edersek, mağrip (batı) ile maşrık (doğu) kadar birbirinden uzak ve birbirine müspet (olumlu), menfi (olumsuz) mevhumlarıyla (kavram) zıt kişiliklerdir.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Birisi erdem bakımından zirvede, diğeri insani değerler ölçütü ile dipsiz bir çukurun bataklığında.

 

Birisi 24 ayar altın değerinde alim, diğeri herkesin her şeyine karışır derecede her şeyi ben bilirim iddiasındaki zırtapoz bir zır cahil.

 

Birisi alın teri ve babadan kalma mirası ile sınırlı ölçüde mülk sahibi, diğeri milletin malını bir filin hortumu ile suyu kurutması gibi hortumlayarak istif eden gözü doymaz azgın bir hırsız.

 

Birisi tüm milleti bütünleştirici vatan dostu, diğeri vatanı parçalayıcı ve milleti ayrıştırıcı bir hain.

 

Birisi küresel barış elçiliği unvanına sahip, diğeri küresel çapta terörizmi azdıran lanetli bir şöhrete sahip.

 

Birisi İslam ülkeleri arasında oluşan kavgada kanın durması için arabuluculuk yapmış, diğeri aşağılık dinci terör örgütlerini kullanarak müslümanları birbirine kırdırmıştır.

 

Birisi yıllarca yaptığı arabuluculukla yüz binlerce Müslüman’ın hayatını kurtarmış, diğeri ise dinci teröristlere yaptığı silah, mühimmat, ayni ve nakdi yardımlarla yüz binlerce Müslüman’ın ölümüne sebep olmuş azgın bir katildir.

 

Birisi ‘’Ben Türk oğlu Türküm’’ diyerek Türklüğü ile iftihar ederken diğeri ekmeğini yediği, suyunu içtiği ve dedelerinin hayatını kurtardığı Türk milletinin bütün değerlerini ayaklarının altına alıp çiğneyen bir soysuz..

 

Birisi İslam dünyasının barış ve esenlik içinde yaşaması için yıllarca mücadele etmiş bağrı yanık bir Müslüman dostu, diğeri Müslümanları daha rahat katletsinler diye Hıristiyan askerlerinin zaferle, sağ salim olarak vatanlarına dönmesi için dua eden bir uşak.

 

Birisi ırkçılıkla hiç ilgisi olmayan şekilde tarihsel değerlerine bağlı bir Türk dostu, diğeri ırkçılığa dayalı olarak kalbinin cerahat dolu derinliklerinde ırkçılıkla dolu bir Türk düşmanı.

 

Birisi hep doğru söyleyen yüksek karakter sahibi, diğeri Muaviye’nin yaptığı ve yaptırdığı gibi erkek deveye dişi deve diyecek, dedirtecek kadar düşük karakterli azgın bir sahtekar.

 

Birisi hak etmeyen düşük karakterliyi muhatap almayacak kadar en kamili, diğeri bir milletin birlik ve beraberliği ile oynamış terör örgütü liderlerine saygı ifadesi ile hitap edecek kadar çıkarlarına düşkün gafil.

 

Birisi şehit denince vücudu titreyecek kadar iman ve ihlas sahibi, diğeri şehitlere hakaret edecek kadar yılanın kabuğundan sıyrıldığı gibi imandan sıyrılmış aşağılık bir zavallı.

 

Birisi aile boyu çalışıp alın terleri ile aş ve iş üretmişler, diğeri aile boyu milletin alın terleri ile biriktirdiği malını mülkünü, ekmeğini, parasını çalarak haram kazanç yemiş ve biriktirmiş bir hırsız.

 

Birisi tarihsel süreçler içinde Türk milletinin mağduriyetlerini hep dile getirmiş, diğeri ise artistlik yapıp mağduriyet havasına bürünüp milleti soyup soğana çevirdiği makamlara gelen bir sahte kahraman.

 

Birisi bilimsel yapıtlar üretmiş, diğeri yüzde 20’lik ihale avantaları ile çürük yapılar inşa ettirmiş bir düzenbaz.

 

Birisinin hayatı çocukluğundan itibaren hep bilimsel çevre ve çerçevede geçmiş, diğerinin ise hayatı lümpen bir kültür ile şekillenmiş.

 

Bu nedenle birisinin ağzından çıkan sözcük ve tümceler hem beyefendice hem bilimsel, diğerinin ise ağzından küfürle birlikte etrafa sıçrayan argolu, düşmanlık dolu sanrı (hezeyan) dolu sözcüklerle çevreyi pisleten bir parazit.

 

Birisi insanlık için dostluk ve barış abidesi, diğeri ise tüm insanlığa beslediği kin ve intikam heykeli.

 

Birisi Kuran’da ki ‘’Kim bir mümini haksız yere katlederse onun yeri içinden hiç çıkmamacasına ebedi cehennemdir’’ ayetinin bilincinde olan ve bu nedenle hiçbir canı incitmesi olası olmayan bir alim, diğeri ise dinci terörist canilere para, silah, mühimmat, yiyecek, giysi, silahlı eğitim yardımları yaparak yüz binlerce Müslüman’ın katledilmesine sebep olan bir zalimdir.

 

Birisi terör örgütünü en küçük şekilde muhatap almanın bile ne kadar küçük düşürücü olduğunu bilecek kadar şahsiyetli bir tavrın sahibi, diğeri koskoca devleti terör örgütü ile anlaşma masasına oturtacak kadar tarih ve millet düşmanı.

 

Birisi kültür ve uygarlığın kitabını yazar, diğeri ise hırsızlığın başyapıtını yazar.

 

Birisinin elinde zeytin dalı var, diğeri ise gırtlağına kadar kanın içinde.

 

Birisi alçakgönüllülük abidesi, diğeri kibrin tunçtan heykeli.

 

Birisi olgunluk derecesinde demokrat kafalı, diğeri insanları birbirine kırdırtan diktatör bozuntusu.

 

Birisi Atatürk ve onun şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu iradesine sonuna kadar bağlı, diğeri bu düzeni yıkmayı hedeflemiş kendini bilmez bir azgın.

 

Birisi hukuku rehber edinmiş aydınlık kafa, diğeri ise engel gördüklerine kumpas kuran bir kalleş.

 

Birisi yurttaşların demokratik haklarını hukuk çerçevesinde sonuna kadar kullanmasını isteyen bir bilge kişilik, diğeri ise demokratik gösteri yapan yurttaşlarını katlettiren karanlık bir paranoyak karakter.

 

Birisi nezaketin temsilcisi,diğeri ise kabalığın kalıplaşmış numunesi.

 

Birisi millet ve devletinin çıkarları için birleştirici, diğeri ise kendi çıkarları ve makam elde etmek için bir bölücü.

 

Birisinin elinde bembeyaz barış güvercini, diğerinin elinde ise kan damlayan kılıç.

 

Birisi mutluluk, huzur ve azgın hırsızların çalmadığı ekmek vadediyor, diğeri ise şiddet, kan ve ölüm saçıyor.

 

Bu kurgusal yazımın sonunda şöyle soruyorum: Sizce hangisi oraya layık?

 

 

 

[email protected]

 

İbrahim ÖZDOĞAN twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!